Southgate schrijft gestopte Rooney niet af voor WK

Reacties

Hoewel Wayne Rooney eerder deze week het einde van zijn interlandloopbaan aankondigde, sluit bondscoach Gareth Southgate van Engeland niet uit dat de middenvelder annex aanvaller volgend jaar zomer deel uitmaakt van de WK-selectie.

Southgate schrijft gestopte Rooney niet af voor WK

'Het zou stom zijn om niet meer aan Rooney te denken', zegt Southgate in gesprek met The Guardian. 'Waarom zou je de deur dicht moeten doen? Voor een groot deel is het aan Rooney om die vraag te beantwoorden, we moeten namelijk zijn beslissing en beweegredenen respecteren. Maar in het verleden heb ik spelers gezien die van gedachten veranderden.'

Het was Southgate die Rooney de aanvoerdersband ontnam en hem uiteindelijk niet meer selecteerde. De bondscoach voelt zich echter niet als de jager die Bambi neerschoot. 'Ik had graag een Rooney in de vorm van zijn leven willen selecteren. Nu moest ik enkele beslissingen nemen, waaruit ik geen plezier haalde. Het liefst had ik een Rooney gehad die elke keer speelde en van wereldklasse was.'

Toch stond Southgate op het punt de 119-voudig international weer te selecteren voor de WK-kwalificatieduels met Malta en Slowakije, ware het niet dat Rooney aangaf zich te willen concentreren op zijn club Everton.

Maandag nog was Rooney trefzeker in de uitwedstrijd tegen Manchester City (1-1), hetgeen zijn tweehonderdste Premier League-treffer betekende.

De Engelse selectie voor de komende WK-kwalificatieduels:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.