Southgate roept verrassende vervanger op voor Alexander-Arnold

Reacties

Ben White is in de Engelse EK-selectie de vervanger van de geblesseerd afgehaakte Trent Alexander-Arnold. En dat terwijl de verdediger van Brighton & Hove Albion een week geleden nog helemaal geen interlands achter zijn naam had staan.

Southgate roept verrassende vervanger op voor Alexander-Arnold
© Pro Shots

Alexander-Arnold viel in het oefenduel met Oostenrijk uit met een hamstringblessure, waardoor zijn EK-droom in duigen viel. Toen was al bekend dat bondscoach Gareth Southgate dus nog een plek in te vullen had.

White is de gelukkige geworden. Ben Godfrey (Everton), James Ward-Prowse (Southampton) en Jesse Lingard (West Ham United) kunnen daardoor – tenzij er nog gekke dingen gebeuren – hun vakantie gaan vieren.

White heeft pas twee interlands achter zijn naam staan. De 23-jarige verdediger debuteerde in het oefenduel van woensdag. Hij mocht invallen als middenvelder tegen Oostenrijk (1-0 zege). Zondag deed de vorig seizoen aan Leeds United verhuurde Engelsman het hele duel met Roemenië (1-0 zege) mee als centrale verdediger.

De veelzijdigheid van White zou hem ook de uitverkiezing opgeleverd hebben. Met het selecteren van White dekt Southgate zich immers in tegen tegenvallers. Verdediger Harry Maguire voert een race tegen de klok en ook middenvelder Jordan Henderson is pas net fit. Hij speelde zondag zijn eerste duel sinds februari, hetgeen Southgate op flinke kritiek kwam te staan. Volgens analyticus Roy Keane had hij de Liverpool-aanvoerder nooit mee moeten nemen. White maakte zondag, overigens net als vrijetrappenspecialist Ward-Prowse, wel een prima indruk. De voorbije duels mochten nog diverse afvallers opdraven bij Engeland, omdat veel van de geselecteerde Engelsen laat aansloten in verband met clubverplichtingen.

Engeland neemt het op 13 juni in de eerste wedstrijd op tegen Kroatië. Schotland en Tsjechië zijn de andere landen in Groep D.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland
Engeland
1 - 0
Kroatië
Kroatië
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Engeland
Meer over Engeland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.