Southampton heeft Van Dijk vlak voor start transferperiode niet nodig

Reacties

Virgil van Dijk is door Mauricio Pellegrino buiten de wedstrijdselectie van Southampton gelaten voor de thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town (aftrap 16.00 uur). Het passeren van de Nederlander volgt een week na stevige kritiek van de manager aan het adres van de Oranje-international.

Southampton heeft Van Dijk vlak voor start transferperiode niet nodig

Tegen Chelsea liet Pellegrino zijn centrumverdediger vorige week zaterdag negentig minuten op de bank zitten en na afloop legde de Argentijn die beslissing uit. 'Ik kies alleen voor spelers die deze club voor de volle honderd procent willen helpen', luidde de verklaring.

Dat Van Dijk nu zelfs buiten de wedstrijdselectie is gelaten, is een volgend signaal in aanloop naar de transfer waar hij al langer op aast. Verschillende Engelse topclubs toonden afgelopen zomer interesse, waarbij Liverpool openlijk door het stof ging vanwege het op de onjuiste manier benaderen van Van Dijk. De mandekker werd in die fase door Pellegrino al buiten de A-selectie gehouden en speelde op 16 september pas zijn eerste Premier League-wedstrijd van het seizoen.

Momenteel worden Chelsea en Manchester City genoemd als geïnteresseerde clubs voor Van Dijk. De transferperiode gaat voor de Premier League-clubs op 1 januari weer open.

Southampton is bezig aan een tot dusver pover seizoen. The Saints staan twaalfde en wonnen op 26 november voor het laatst in de Premier League. Van Dijk gaat ook niet vrijuit bij de teleurstellende prestaties. Analist en oud-Liverpool-verdediger Jamie Carragher nam de Nederlander deze week nog onder vuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.