Son laat Tottenham weer dromen van Champions League-voetbal

Heung-Min Son heeft er met twee doelpunten voor gezorgd dat Tottenham Hotspur weer kan dromen van Champions League-voetbal. Dankzij zijn treffers versloeg Spurs West Ham United en staat het nu op de vijfde plaats.

Tottenham Hotspur
3 - 1
West Ham United

Voor West Ham United-verdediger Kurt Zouma begon de wedstrijd zeer pijnlijk. Hij gleed, na een balverovering van Matt Doherty en een voorzet van Harry Kane, de bal in zijn eigen doel: 1-0 voor Spurs. De volgende treffer leek even later ook in de maak. Dejan Kulusevski ging een één-tweetje aan met Kane, waarna de Zweed de bal op de buitenkant van de paal schoot. Maar de 2-0 kwam er in de 24ste minuut alsnog. Een lage voorzet van Kane werd door Son, via een West Ham-verdediger, tot doelpunt gepromoveerd.

Benrahma
Uit een hoekschop kwam West Ham tien minuten voor rust terug. Saïd Benrahma volleerde de bal in het doel: 2-1. Vlak voor rust claimde de uitploeg ook een strafschop. Tomas Soucek werd onderuitgehaald, maar West Ham kreeg geen penalty.

Na rust kreeg West Ham ook genoeg kansen om op gelijke hoogte te komen. Aaron Cresswell, Michail Antonio en invaller Andriy Yarmolenko hadden het kunnen doen voor hun club, maar scoorden niet. De grootste kans van de tweede helft was voor Tottenham. Pierre-Emile Højbjerg stak Kane weg, maar hij tilde de bal over het doel. De beslissing viel twee minuten voor tijd. Een lange bal van Spurs-doelman Hugo Lloris werd door Kane doorgekopt op Son, die koel bleef en de bal laag in het doel schoot: 3-1.

Door de overwinning staat Tottenham op de vijfde plaats en heeft het weer zicht op een plaats bij de eerste vier. De ploeg van Conte staat drie punten achter op Arsenal, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld. West Ham is nu de nummer zeven van Engeland. Het heeft drie punten minder dan Spurs, maar heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Protest
Voor de zoveelste keer in korte tijd was er tijdens een Premier League-wedstrijd een protest te zien. Toeschouwers probeerden zich aan de doelpalen vast te ketenen. Zij droegen ook shirts waarop de boodschap 'Just Stop Oil' stond.