Vastbinden aan een doelpaal is voor veldbestormer laatste daad op televisie

Reacties

De man die zichzelf donderdag aan een paal vastbond tijdens de Premier League-wedstrijd tussen Everton en Newcastle United wordt aangeklaagd en moet dus voor de rechter verschijnen. In afwachting van het proces in april wordt de veldbestormer in de ban gedaan.

Vastbinden aan een doelpaal is voor veldbestormer laatste daad op televisie
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Vlak na de rust op Goodison Park verscheen opeens een 21-jarige man bij een van de doelen, waarna hij zichzelf aan zijn nek vastbond aan een doelpaal. De wedstrijd werd stilgelegd en het duurde even voordat de man losgeknipt kon worden. Hij werd afgevoerd door de stewards en overgedragen aan de politie buiten het stadion.

Via een statement laat de politie in Liverpool weten dat de jongeman is aangeklaagd en dat hij op 19 april voor de rechtbank moet verschijnen. De protestactie komt hem duur te staan, want de veldbestormer zal zijn leven lang geen officiële wedstrijd in Engeland of Wales meer mogen bezoeken. Dit verklaarde een woordvoerder van de politie in Liverpool.

'Hij mag geen enkele locatie bezoeken die wordt gebruikt voor een gereguleerde voetbalwedstrijd in Engeland of Wales en is verbannen van locaties die worden gebruikt voor een op televisie uitgezonden evenement', zo luidde het statement.

De veldbestormer droeg donderdag een shirt met daarop de tekst 'Just Stop Oil'. Deze actiegroep plaatste na het incident een statement, waarin ook de veldbestormer een eerder geschreven boodschap achterliet. 'Het is 2022 en het is tijd om op te staan en niet toe te kijken', luidde de verklaring. 'Het is tijd om actie te ondernemen als bij een noodgeval. Bericht na bericht leert ons dat mijn toekomst schrikbarend is en onze overheid zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.