Sombere Sarri: 'Met deze houding horen we niet in de Champions League'

Reacties

Lazio-trainer Maurizio Sarri was erg ontstemd over de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam in De Kuip. Na de 3-1 nederlaag tegen Feyenoord twijfelde hij aan de overlevingskansen van zijn ploeg in de Champions League.

Sombere Sarri: 'Met deze houding horen we niet in de Champions League'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

'We waren voor rust te bang, we waren geïntimideerd door hun agressie en hun pressing. De 1-0 hing in de lucht, de 2-0 niet', analyseerde de tabakminnende trainer de wedstrijd in Rotterdam. 'Als je de statistieken erop naslaat, was het verschil tussen beide ploegen niet al te groot. Maar ik had in de eerste helft qua houding wel meer van ons verwacht', aldus Sarri, die die uitspraak ook motiveerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We waren denk ik bang om risico's in de passing te leggen. We waren voorzichtig en maakten daarna ook fouten. Ik zag een duidelijk verschil in de houding van beide ploegen. Ook werd duidelijk dat Feyenoord drie, vier supersnelle spelers heeft en wij niet', somberde de coach van de Romeinen, die ook de toekomst niet rooskleurig inziet, verklapte hij bij Sky Sport Italia.

'Er komen nu twee thuiswedstrijden aan en daar moeten we het maximum uit zien te slepen. In een groep met maar zes wedstrijden is het meteen een probleem als je er eentje verliest. We hebben nog een lange weg voor ons liggen en we hopen ook weer op die weg te komen, maar met deze houding gaat het ons niet lukken. We moeten 101% geven om in dit toernooi te blijven, anders gaat het niet lukken', aldus de Italiaan.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 2 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.