Feyenoord spekt de portemonnee met extra UEFA-miljoenen

Reacties

Een nieuwe overwinning in de Champions League levert Feyenoord opnieuw miljoenen op. De Rotterdammers staan inmiddels op ruim 36 miljoen euro aan verdiensten vanuit de UEFA.

Feyenoord spekt de portemonnee met extra UEFA-miljoenen
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

De toch al goed gevulde pot met vaste premies als de startpremie, coëfficiëntenpremie en verdiensten uit de market pool wordt flink aangevuld door Feyenoord. In de wetenschap dat elke overwinning staat voor 2,8 miljoen, heeft Feyenoord inmiddels 5,6 miljoen verdiend in de groepsfase.

Dat Feyenoord al wat overwinningen achter zijn naam heeft staan, is ook aan het einde van de groepsfase goed voor de portemonnee. De UEFA stelt 2,8 miljoen beschikbaar per groepswedstrijd, maar als twee teams gelijkspelen blijft er een deel van 0,93 miljoen over. Al deze delen worden aan het einde van de eerste ronde in één grote pot gestopt en naar rato verdeeld onder de teams die overwinningen boekten in de groepsfase.

Zo is de ruim 36 miljoen die Feyenoord nu al in handen heeft zeker niet het eindstation voor de Rotterdammers, ook omdat overwinteren in Europa dichterbij komt door de tweede overwinning in Groep E.

Inkomsten
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 13,644 miljoen
Market pool 1,155 miljoen
Prestatiebonus 5,6 miljoen
Totaal 36,039 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.