Feyenoord geroemd in Italië na het overklassen van Lazio

Reacties

Feyenoord heeft de zege op Lazio meer dan verdiend. Dat is ook de conclusie in Italië na de eerste ontmoeting tussen de Rotterdammers en de Romeinen in deze groepsfase van de Champions League.

Feyenoord geroemd in Italië na het overklassen van Lazio
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

Volgens de verslaggever van La Gazzetta dello Sport had Lazio tachtig minuten weinig tot niets in te brengen in De Kuip. 'Feyenoord domineerde en had nog minstens drie keer vaker kunnen scoren. Het gevaar kwam bij Feyenoord met name van de flanken, van Stengs en Paixão. Zij waren hun bewakers Marusic en Hysaj voortdurend de baas. Maar Lazio had het ook lastig op het middenveld, waar het trio van Feyenoord aan de bal superieur was ten opzichte van het drietal van Lazio', luidt de analyse in de iconische sportkrant.

Bij Sky Italia worden ook amper lichtpuntjes gezien voor Lazio. In het spelersrapport regent het onvoldoendes. Een 6 is het hoogste cijfer en doelman Ivan Provedel en buitenspeler Mattia Zaccagni zijn de enige basisspelers die dat cijfer hebben gekregen. Provedel kon overigens niet voorkomen dat een bijzondere lange reeks voortduurt: Lazio heeft nu in 22 Champions League-wedstrijden op rij minstens één treffer geïncasseerd. Dat is op dat vlak de langste serie van alle teams die dit seizoen deelnemen aan het hoogste Europese toernooi.

Francesco Corda, die namens onder meer de UEFA het Lazio van Maurizio Sarri op de voet volgt, spreekt van een avond om snel te vergeten voor de nummer negen van de Serie A. Hij vond de bezoekers uit Rome in de eerste helft te apathisch. Zaccagni trok een soortgelijke conclusie. 'We misten karakter. Zij waren doortastender, dat moeten we omdraaien in de return', zei de Italiaans international bij Sky Italia. Het oordeel van Corrierre dello Sport over de prestatie van woensdagavond is even somber: 'Lazio werd pas laat wakker.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.