Solskjaer: 'We zijn beter in penaltyreeksen dan in wedstrijden'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer is mild na het bekeroptreden van Manchester United tegen League One-ploeg Rochdale. Zijn ploeg trok woensdag pas na strafschoppen aan het langste eind.

Solskjaer: 'We zijn beter in penaltyreeksen dan in wedstrijden'

Manchester United begon met een 4-0 zege op Chelsea aan het seizoen, maar sindsdien zijn de resultaten matig tot slecht. Na de 2-0 nederlaag in het competitieduel met West Ham United ontsnapte de ploeg van Solskjaer aan een blamage op Old Trafford, waar Rochdale dankzij een treffer van de zestienjarige Luke Matheson een penaltyreeks afdwong.

De thuisploeg kwam op voorsprong via Mason Greenwood, die vorige week ook trefzeker was in het Europa League-duel met Astana. Ditmaal scoorde het zeventienjarige toptalent met links, tot vreugde van Solskjaer. 'Hij heeft twee geweldige voeten. Het moet een nachtmerrie zijn voor verdedigers om één-op-één met hem te komen in het strafschopgebied. Hij kan beide kanten op, dat vind ik fantastisch. Je kan gewoon zien dat hij kwaliteit heeft', aldus de Noor na afloop.

Na de goal van Greenwood verzuimde Man United door te drukken. 'We hebben al vaak met 1-0 voor gestaan in wedstrijden. Nu kwamen we opnieuw 1-0 voor, dan denk je: ga zo door. Dat is de sleutel, maar het is een leercurve voor deze jongens. We moeten voor die tweede goal gaan. Bij deze club leunen we niet achterover om te hopen dat het genoeg is', zei Solskjaer na afloop.

Rochdale was dicht bij een stunt, maar ging ten onder in de strafschoppenreeks. Man United was in de voorbereiding al succesvol in een strafschoppenreeks tegen AC Milan en won ditmaal met 5-3. 'Dat hebben we uitstekend gedaan', aldus Solskjaer. 'Ik ben erg te spreken over ons zelfvertrouwen. Je weet dat we beter zijn in penaltyreeksen dan in echte wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.