Solskjaer terug op heilige grond: 'Ik heb die goal pas een miljoen keer gezien'

Reacties

Manchester United gaat dinsdagavond (21.00 uur) op bezoek bij Barcelona voor de return van de kwartfinale in de Champions League. En wie aan Manchester United in Camp Nou denkt, denkt uiteraard aan de Champions League-finale in 1999.

Solskjaer terug op heilige grond: 'Ik heb die goal pas een miljoen keer gezien'
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Manchester United
Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer wordt er in aanloop naar de tweede kwartfinale tegen Barcelona keer op keer aan herinnerd. Het is dit jaar bijna twintig jaar geleden dat hij met Manchester United zorgde voor een van de meest historische Champions League-finales ooit. Na een 0-1 achterstand tegen Bayern München zorgden Teddy Sheringham en Solskjaer zelf in de respectievelijk 91ste en 93ste minuut voor een complete ommekeer. Niet Bayern München, maar Manchester United wint de Champions League: 1-2.

'Ik ben deze dagen wel een paar keer aan die goal herinnerd', luidt het understatement van de Noorse United-coach. 'Zóveel mensen hebben me nog gefeliciteerd met die avond. Ik heb die goal pas een miljoen keer gezien. Maar ik vind het niet erg om voor altijd aan zoiets herinnerd te worden hoor', zegt hij lachend bij de BBC. 'Mensen zeggen "niet tegen mijn vrouw vertellen, maar het was de beste avond van mijn leven", dat soort dingen. Zelf heb ik grappig genoeg nooit de hele wedstrijd teruggekeken. Ik heb eigenlijk alleen het laatste kwartier, vanaf dat ik inviel, gekeken.'

Sinds zijn beslissende goal tegen Bayern München keerde de Noor pas twee keer terug in Camp Nou. Één keer met zijn zoon voor een wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid en op 6 april om de tegenstander van United in de Champions League-kwartfinale te bekijken tegen Atlético Madrid (2-0). Dinsdagavond staat hij voor het eerst sinds 1999 weer vlak bij het veld. Of dat nostalgische gevoelens bij hem boven brengt? 'Nee, ik zal vooral gefocust zijn.'

Die focus zal bovendien nodig zijn. Manchester United heeft na de heenwedstrijd op Old Trafford een 0-1 nederlaag goed te maken. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.