Solskjaer stelt protesterende fans gerust: 'Als het kan, slaan we toe'

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft de ontevreden supporters van Manchester United op het hart gedrukt geduld te hebben. De Noorse manager stelt dat de clubleiding er alles aan doet de selectie van vers bloed te voorzien.

Solskjaer stelt protesterende fans gerust: 'Als het kan, slaan we toe'
© Pro Shots

Diverse supporters grepen het Premier League-duel met Norwich City (4-0) aan om onvrede te uiten over de manier waarop directeur Ed Woodward en de Glazer-familie, eigenaar van United, hun geliefde club runnen. Solskjaer had de protesten meekregen. 'Ik weet niet zeker of de spelers het door hadden, maar mij viel het wel op. We moeten als club bij elkaar blijven, we zijn een familie', reageerde de oud-spits tegenover Sky Sports.

Wat Solskjaer betreft is er geen reden om ontevreden te zijn over het beleid van Woodward en de Amerikaanse eigenaars. 'Ik heb vanaf het begin hun steun gekregen, van de eigenaars en van Ed. En we zijn het erover eens dat we de middelen hebben en dat we toeslaan als de juiste speler beschikbaar komt voor het juiste bedrag. De supporters moeten mij geloven als ik zeg dat er achter de schermen heel goed werk wordt verricht.'

Bruno Fernandes maakt zijn doelpunten nu nog voor Sporting, maar hoe lang nog?
Bruno Fernandes maakt zijn doelpunten nu nog voor Sporting, maar hoe lang nog?

Mogelijk werpt dat al snel zijn vruchten af, want vanuit Portugal worden de berichten dat Bruno Fernandes nog deze week overkomt van Sporting Portugal steeds serieuzer. De Portugese spelmaker was afgelopen zomer al in beeld bij United, maar toen vormde de vraagprijs van Sporting naar verluidt een obstakel. Nu komt het mogelijk alsnog van een transfer. Vrijdag zouden de twee clubs vruchtbare gesprekken met elkaar hebben gevoerd.

Sporting-trainer Silas wilde er zaterdag niet al te veel over kwijt, nadat Fernandes twee keer had gescoord in het competitieduel met Vitória Setúbal (3-1). 'Ik kan niets garanderen, omdat ik het niet weet. Ik ben alweer bezig met de wedstijd tegen Benfica en wil hem dan gewoon gebruiken.' De vraag is of dat nog lukt, want Fernandes heeft naar verluidt al persoonlijk een akkoord bereikt met United, dat een bod van zestig miljoen euro zou voorbereiden.

Geruchten
Solskjaer wilde tegenover de BBC niet reageren op de berichten dat Fernandes, dit seizoen als aanvallende middenvelder goed voor dertien treffers, op weg is naar United. 'Zo gaat het altijd bij deze club, er zijn altijd geruchten en speculaties. Ik kan alleen maar zeggen dat we er hard aan werken om de selectie te verbeteren', aldus de manager van United, dat afgelopen zomer voor 150 miljoen euro Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James aantrok.

Over de prestatie van zijn ploeg tegen Norwich City was Solskjaer erg tevreden. 'Ook toen het 3-0 en 4-0 stond werkten we nog hard en zetten we druk. Die instelling wil ik elke wedstrijd zien', zei de Noor, die vol lof was over Marcus Rashford. 'Hij is exceptioneel goed. Om dat op deze leeftijd al te bereiken, is fantastisch. Hij is een leider in de groep en blijft maar produceren en doelpunten maken. De manier waarop hij zijn penalty benutte was erg kalm.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.