Medelijden met Rashford: 'Bij City zou hij er 40 per seizoen maken'

Reacties

Het ligt niet alleen aan Marcus Rashford dat zijn potentie er nog niet volledig uitkomt bij Manchester United. Daar is Micah Richards van overtuigd. De voormalige verdediger van Manchester City neemt het na de derby op voor de aanvaller.

Medelijden met Rashford: 'Bij City zou hij er 40 per seizoen maken'
© Pro Shots

Rashford maakte dinsdagavond op Old Trafford de eretreffer voor United tegen de stadgenoot. De 1-3 was bij het heenduel in de halve finale van het League Cup-toernooi niet meer dan een doekje voor het bloeden. Voor de 22-jarige Engelsman was het doelpunt alweer zijn zeventiende van het seizoen. Niet slecht, maar volgens Richards had Rashford met zijn kwaliteiten elders nog veel vaker kunnen scoren.

'Ik heb een beetje medelijden met Rashford', begint Richards zijn analyse bij Sky Sports. 'Bij een team als City zou hij veertig goals per seizoen maken. Natuurlijk oogt United dreigend bij counters, met Anthony Martial, Daniel James en Jesse Lingard, maar soms loopt dat ook niet.'

Volgens Richards is vooral het verschil op het middenveld groot. De aanvallers van City kunnen rekenen op veel meer creatieve impulsen. Richards: 'Bij Kevin De Bruyne is zijn eerste gedachte altijd een pass vooruit. Als ik United zie spelen, dan is het vaak een beetje te veilig allemaal. De gedachte van: ik wil geen fout maken. Kijk eens naar de City-middenvelders, zij denken in eerste instantie altijd vooruit.'

Dat United er niet in slaagt te domineren met verzorgd voetbal, werd dinsdagavond opnieuw duidelijk. Rashford moest het weer vooral van counters hebben voor het krijgen van kansen. Hij had in totaal dertig balcontacten, dat terwijl de aanvallende middenvelders en aanvallers van Manchester City ieder minstens zestig balcontacten hadden.

Lees hieronder een tactische analyse van de derby tussen United en City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.