Solskjaer genadeloos over United: 'Slechter hebben we nog niet gespeeld'

Ole Gunnar Solskjaer zoekt naar verklaringen voor het hopeloze spel van Manchester United dat leidde tot een dramatische eerste helft in de derby tegen Manchester City. De manager was hard in zijn oordeel na de 1-3 nederlaag.

De angst voor een historische afstraffing was dinsdagavond halverwege groot op Old Trafford. City leidde bij het heenduel in de halve finale van het League Cup-toernooi met 0-3. In het hol van de leeuw speelde de ploeg van Pep Guardiola de aartsrivaal volledig zoek. Het was voor het eerst sinds mei 1997 dat The Red Devils in eigen huis drie goals incasseerden in een eerste helft. Het was bovendien al voor de dertiende keer sinds de aanstelling van Guardiola dit City bij rust een voorsprong had van drie goals of meer.

Solskjaer kon niet anders dan eerlijk zijn over het kwaliteitsverschil. 'Slechter dan in de periode tussen hun eerste goal en het rustsignaal hebben we nog niet gespeeld', sprak de aangeslagen coach tijdens zijn persconferentie. 'Daarvoor kon het nog alle kanten op, maar dat doet er nu niet toe. De focus moet weer op zaterdag, op de wedstrijd tegen Norwich City. Na de tweede helft hebben we in ieder geval weer iets om in te geloven', doelde hij op de kleine wederopstanding, die leidde tot een eretreffer van Marcus Rashford.

Maar stapte Solskjaer daarmee niet te makkelijk over de dramatische eerste helft heen? De Noor had zijn spelers naar eigen zeggen echt wel fel toegesproken in de rust: 'Natuurlijk heb je het over iets als trots. Dat we echt moesten zorgen dat we de tweede helft zouden winnen, zodat we nog een beetje kans hadden in het tweeluik. Natuurlijk staan we nog voor een zware opgave, maar de tweede helft geeft wel houvast.'

Volgens Bernardo Silva, een van de uitblinkers bij City, speelde United in de tweede helft ook agressiever en zette het meer druk. Bovendien nam de vermoeidheid bij de bezoekers toe, analyseerde de Portugees. Over de eerste helft was hij lovend bij Sky Sports: 'Ik denk dat we wel met vier of vijf goals verschil voor hadden kunnen staan. We hebben ook nog best een paar kansen gemist.'

In Engelse media is er woensdagochtend vooral veel leedvermaak over het optreden van United. The Daily Star spreekt van 'Blue Murder', terwijl The Sun het optreden betitelt met 'Dredful'.