Guardiola haalt zijn gram: 'Waarom was dit nu weer een masterclass?

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola is zwaar onder de indruk van zijn ploeg na de overtuigende zege in de derby tegen Manchester United (1-3). Tegelijkertijd reageerde hij geprikkeld tegenover het Engelse journaille.

Guardiola haalt zijn gram: 'Waarom was dit nu weer een masterclass?
© Pro Shots

City liet United in de eerste helft werkelijk alle hoeken van het veld zien en had de score nog veel verder kunnen opvoeren. In de tweede helft kwam de thuisploeg iets beter in de wedstrijd, maar City kwam eigenlijk nooit in de problemen. De BBC-verslaggevers hadden het achteraf over een masterclass. Pep reageerde daar gepikeerd op.

'Waarom was dit nu weer een masterclass? Ik zou wel eens willen horen wat mensen zeiden toen bekend werd dat we zonder Agüero en Jesus gingen spelen. Nu winnen we en zijn we geniaal, maar als we niet hadden gewonnen, had ik al wel weer geweten wat er gebeurd was', aldus de Spanjaard, die wel lovende woorden over had voor zijn team.

'In de beginminuten hadden we het nog lastig, maar we maakten een uitstekende goal en daarna speelden we heel goed. Het is moeilijk om Rashford te beteugelen, maar we waren erg comfortabel aan de bal en passten hem goed rond. Bernardo speelt altijd goed, hij is een fantastische voetballer', zei Guardiola.

Door de goal van Rashford houdt United nog enige hoop voor de return op 29 januari, zeker omdat de uitdoelpunten niet dubbel tellen in het League Cup-toernooi. City had het tweeluik in de eerste helft absoluut al kunnen beslissen, maar daar had Guardiola geen boodschap aan. 'We spelen tegen United, wat verwacht je dan? 0-7? We hebben een ongelooflijke wedstrijd neergezet, maar het is nog niet over. Natuurlijk kan United terugkomen, dat hebben ze vorig seizoen tegen Paris Saint-Germain ook gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.