Solskjaer begrijpt jaloezie en maakt zich niet meer druk om tabloids

Reacties

De trainerswissel bij Tottenham Hotspur was ook bij de persconferentie van Manchester United vrijdag onderwerp van gesprek. Mauricio Pochettino is sinds deze week clubloos en werd in het verleden al meerdere malen gelinkt aan een job op Old Trafford. Manager Ole-Gunnar Solskjaer sprak zich uit over de kwestie.

Solskjaer begrijpt jaloezie en maakt zich niet meer druk om tabloids
© Pro Shots
Sheffield United
Sheffield United
3 - 3
Manchester United
Manchester United

'Het maakt me niet uit, want ik heb de beste baan ter wereld', aldus Solskjaer tegenover onder meer Sky Sports. Zoals zo vaak dit seizoen moest de Noor zich tegenover de pers uitspreken over zijn eigen positie als manager van The Red Devills. United presteert dit seizoen tot dusver wisselvallig en bivakkeerde zelfs een tijdlang in de middenmoot. Inmiddels staat het elftal van Solskjaer zevende in de Premier League, maar na het ontslag van Poch bij Spurs ging het deze week toch weer over de managerspositie bij Man United. Dat verbaast Solskjaer inmiddels niet meer. 'Iedere trainer wil mijn job wel hebben, denk ik. Daarom maakt het me inmiddels niet meer uit wat er allemaal gezegd en geschreven wordt.'

Met geruchten dat Pochettino al in de startblokken zou staan om Solskjaer af te lossen als Man United-manager kan hij dan ook weinig, vertelt Solskjaer. 'Ik focus me op Manchester United, meer kan ik niet doen. We willen graag vooruit met de club, daar hebben directeur Ed Woodward en ik het vaak over. Andere clubs wisselen van manager, dat klopt, dat hoort nou eenmaal bij de voetballerij. Voor Mauricio – een aardige kerel – is het erg vervelend natuurlijk, zo vlak voor de Kerst. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst.'

Het vertrek van Pochettino bij Spurs leidde echter nog tot een bijzondere terugkeer in Engeland, want José Mourinho is inmiddels begonnen aan zijn derde trainersklus in de Premier League. De Portugees werd in maart van dit jaar ontslagen als manager van Manchester United en werd opgevolgd door Solskjaer. 'Mooi dat José weer terug is. Dat is ook leuk voor jullie, bedenk ik me nu', besloot Solskjaer met een knipoog, doelend op zijn altijd uitgesproken voorganger. Op woensdag 4 december kruisen de degens voor het eerst, wanneer de Spurs op bezoek komen op Old Trafford.

Blessures
Eerst wacht voor Man United zaterdag het duel met Sheffield United. De promovendus staat verrassend genoeg vijfde in de Premier League en kan bij een overwinning zelfs een gat slaan met United op de ranglijst. Solskjaer moet het tenminste stellen zonder onder andere middenvelder Scott McTominay, die ontbreekt wegens een enkelblessure. Ook Paul Pogba is er niet bij. 'Hopelijk keert hij in 2019 nog terug op het veld.' Daar tegenover staat dat Axel Tuanzebe, Luke Shaw en Nemanja Matic bijna hersteld zijn en hoogstwaarschijnlijk dit weekend van de partij zijn. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.