Solide VVV bekert verder na ruime winst op Blauw Geel '38

In navolging van PEC Zwolle en FC Groningen heeft ook VVV-Venlo donderdagavond de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. Derdedivisionist Blauw Geel '38 uit Veghel werd eenvoudig verslagen: 0-3.

VVV, waar Mink Peeters zijn officiële debuut maakte, was niet van plan om de boot in te gaan zoals Vitesse dat woensdag deed tegen Swift. In de eerste helft scoorde de ploeg van trainer Maurice Steijn drie keer in tien minuten tijd. Eerst schoot rechtsback Damian van Bruggen hard raak in de rechterhoek. Spits Etienne Amenyido zorgde na een solo voor 0-2 en middenvelder Terry Antonis maakte er met een prachtige lob 0-3 van.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog kansen op een treffer. VVV-doelman Delano van Crooy moest handelend optreden en aan de andere kant schoot Leroy Labylle naast. Aan de uitslag veranderde niets. PEC komt aanstaande zondag op bezoek in Venlo. Het Eredivisie-duel begint om 14.30 uur.