Blessures smetje op eenvoudige bekerzege PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft donderdag op simpele wijze de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. De ploeg van trainer John van 't Schip versloeg Derdedivisionist VV De Meern (0-5), maar zag ook twee spelers geblesseerd wegvallen.

Verdediger Philippe Sandler viel al na 23 minuten uit met een hamstringblessure en werd vervangen door Dirk Marcellis. Vlak voor rust haakte ook Younes Namli af. Hij had kort daarvoor nog voor 0-2 gezorgd. Wouter Marinus loste hem na rust af.

Al na elf minuten opende Stef Nijland de score voor de Zwollenaren. Na de treffer van Namli benutte Piotr Parzyszek een strafschop. Kingsley Ehizibue werd daarvoor onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Invaller Marinus zorgde in de tweede helft voor 0-4. Het slotakkoord was voor Youness Mokhtar, die in blessuretijd een strafschop verzilverde.

Daardoor gaat PEC donderdagavond met een eenvoudige zege de koker in. De Zwollenaren gaan aanstaande zondag op bezoek bij VVV-Venlo.