Solari laat Real-vernedering bij Eibar achter zich

Reacties

Santiago Solari had maandag op zijn persconferentie voor het Champions League-duel met AS Roma geen zin om terug te blikken op zijn eerste nederlaag als coach van Real Madrid. 'Het ligt in het verleden, we kijken nu weer vooruit', aldus de opvolger van de ontslagen Julen Lopetegui.

Solari laat Real-vernedering bij Eibar achter zich

Solari won als interim-trainer vier wedstrijden bij Real en werd beloond met een vaste aanstelling. Bij zijn eerste wedstrijd als officiële hoofdtrainer ging het echter direct mis. Real werd zaterdagmiddag vernederd door het bescheiden Eibar, dat de Champions League-houder met liefst 3-0 van de mat veegde.

'Natuurlijk was dat een pijnlijke wedstrijd, maar het ligt achter ons', zei Solari maandag op een persbijeenkomst. 'We hebben erover gesproken en gaan proberen om ons te verbeteren. Na de vier overwinningen moesten we vooruit blijven kijken en dat moeten we nu ook doen. We zijn nu in Rome, voor een heel andere competitie. Onze focus ligt nu op de Champions League en we maken ons niet druk om de rest.'

Solari ziet de uitwedstrijd bij Roma niet als zijn eerste echte test als eindverantwoordelijke bij Real: 'Alle wedstrijden zijn een test', stelde de Argentijn. 'Ik heb al zestien jaar bij deze club rondgelopen en ik heb heel veel tests ondergaan. Bij Real is iedere dag een test. Het is natuurlijk niet zomaar dat deze club de meest succesvolle club van de wereld is.'

Di Francesco
Real treft met AS Roma een ploeg die het moeilijk heeft. Afgelopen weekend verloren de hoofdstedelingen nog van Udinese. 'Ik begrijp dat de supporters boos zijn', zei coach Eusebio Di Francesco. 'Dat is logisch, ik ben ook boos. We spelen tegen de titelhouder en moeten een geweldige wedstrijd spelen om te kunnen winnen. Ik ga het niet hebben over de situatie bij Real; ik heb voldoende problemen bij mijn eigen club.' Real en Roma staan er in de Champions League overigens allebei goed voor. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
4
0
2
12-5
+7
12
2
AS Roma
6
3
0
3
11-8
+3
9
3
Viktoria Plzen
6
2
1
3
7-16
-9
7
4
CSKA Moskou
6
2
1
3
8-9
-1
7
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.