Social media-man Bristol City weer in topvorm, toch hond voor FA Cup-held

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Social media-man Bristol City weer in topvorm, toch hond voor FA Cup-held

Eric Lichaj heeft zijn zin. De held van Nottingham Forest velde zondag weliswaar met twee treffers Arsenal in het FA Cup-toernooi, maar dat was in eerste instantie nog niet genoeg om zijn vrouw te overreden een hond in huis te nemen. Dat mocht van de vrouw des huizes immers pas als Lichaj dit seizoen een hattrick zou aantekenen. De vrouw van Lichaj werd de afgelopen dagen op Twitter bedolven onder de hondenplaatjes/hondenfilmpjes, met de hashtag #GetEricADog. Kathryn Lichaj kon er de humor wel van inzien en zwichtte uiteindelijk voor de druk. Let ook op de naam van de hond.

● Het League Cup-duel met Manchester City was voor de gifjes-keizer die werkt bij Bristol City het ideale moment om zich weer eens te onderscheiden.

Zelfs de geblesseerde Manchester City-verdediger Benjamin Mendy kon de tweet waarderen.

De social media-afdeling van Manchester City sloeg terug bij de gelijkmaker van Kevin De Bruyne.

En uiteindelijk maakte Sergio Agüero het verschil, tot vreugde van Mendy.

● Wie zegt dat politiek en voetbal twee gescheiden werelden zijn, rekent buiten Joe Anderson. De burgemeester van Liverpool heeft opgeroepen tot een onderzoek naar de transfer van Ross Barkley van zijn geliefde Everton naar Chelsea. De politicus vindt het vreemd dat de Londenaren slechts vijftien miljoen pond hoefden af te tikken voor de middenvelder, terwijl Barkley afgelopen zomer nog weigerde naar Chelsea te verkassen. Destijds had Everton al wel een bod van 35 miljoen pond geaccepteerd. Zou Barkley zijn markwaarde bewust hebben laten zakken door een blessure voor te wenden?

'Als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo afscheid hebben genomen, zal Neymar de norm zijn. Hij heeft ook het voordeel dat hij een Braziliaan is. Dan heb je altijd een goede kans om in de WK-finale te komen.'
● Xavi ziet Neymar wel één of meerdere Gouden Ballen veroveren. 'Daarna breekt de tijd van Kylian Mbappé aan. Hij is nu al, op zijn negentiende, een monster.' (El País)

● Spelers als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo of Neymar hebben natuurlijk al behoorlijk wat verdiend in hun loopbaan, maar de rijkste speler van de wereld staat onder contract bij Leicester City en speelt daar ook nog eens in het reserveteam. Het gaat om Faiq Bolkiah, een negentienjarige vleugelaanvaller die het neefje en een van de erfgenamen van Hassanal Bolkiah is. En dat is dan weer de sultan van Brunei, met een vermogen van 17,6 miljard euro (!) een van de allerrijksten ter wereld. Faiq hoeft bij zijn loopbaanplanning dus duidelijk niet te kiezen voor de financiën... (Het Laatste Nieuws)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als je het over leeuwen hebt, heb je het over Zlatan.' 
● AZ-talent Myron Boadu liep vorig jaar een knieblessure op en vloog voor zijn herstel naar het Amerikaanse Pittsburgh, waar hij vijf dagen lang revalideerde in dezelfde ruimte als Zlatan Ibrahimovic. Boadu wist niet wat hij zag: 'Hoe Zlatan daar trainde, dat was niet normaal, zo kort na zijn operatie', zegt de jongeling in het Noordhollands Dagblad. 'Hij deed oefeningen die je normaal gesproken met zo'n blessure niet kunt doen. De gewichten die hij gebruikte, hoe vaak hij de oefeningen deed... Echt een beest. Als je het over leeuwen hebt, heb je het over Zlatan.'

Gabriel Barbosa heeft de twijfelachtige eer om dit jaar de winnaar te zijn van de Bidone d'Oro, 'De Gouden Vuilnisbak'. Bezoekers van de website van Catersport stemmen ieder jaar op de grootste teleurstelling uit de Serie A en voor 2017 verzamelde Gabigol dus de meeste stemmen. De 21-jarige aanvaller werd in 2016 voor liefst 33,5 miljoen euro binnengehaald door Inter, maar Barbosa kwam in zijn eerste seizoen in de Serie A niet verder dan negen competitieduels en een goal. Sinds de zomer komt hij op huurbasis uit voor Benfica, maar daar komt de Braziliaan ook nauwelijks aan spelen toe.

● De CIES Football Observatory heeft opnieuw een ranglijst gemaakt met de hoogste transferwaardes van de spelers uit de vijf grootste Europese competities. Bij de samenstelling van de ranglijst is met verschillende dingen rekening gehouden (zoals positie, leeftijd, enzovoort) en Neymar staat bovenaan de lijst, met een transferwaarde van 213 miljoen euro. Lionel Messi staat tweede (202 miljoen) en Harry Kane derde (195 miljoen). Opvallend: Cristiano Ronaldo vinden we pas op de 49ste plek terug, met een transferwaarde van slechts 80,4 miljoen euro. Hmm...

De gehele top honderd is hier te zien.

● In 2010 scheelde het niet veel of Andrea Pirlo was bij Barcelona terecht gekomen. AC Milan en de Spanjaarden onderhandelden in dat kalenderjaar over de transfer van Zlatan Ibrahimovic naar het San Siro. 'Ibrahimovic zou naar Milaan gaan en ik naar Barcelona', vertelt Pirlo aan Sky Italia. 'Maar uiteindelijk werd het anders opgelost en bleef ik bij Milan. Het zou een mooie ervaring zijn geweest, maar ik was op dat moment erg gelukkig bij Milan. Dus ik weet niet of ik een transfer wel zou hebben geaccepteerd.' Pirlo ging een jaar later van Milan naar Juventus en sloot zijn loopbaan onlangs af bij New York City FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.