Koeman komt met Peppa Pig-uitleg, Ronaldo verkoopt als een tierelier

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Koeman komt met Peppa Pig-uitleg, Ronaldo verkoopt als een tierelier
© Pro Shots

Ronald Koeman heeft zondag voor gefronste wenkbrauwen en vertwijfeling gezorgd. Want deelde de trainer van Barcelona nu echt via Twitter een link met filmpjes van de kinderserie Peppa Pig?

's Avonds kwam Koeman met een verklaring: soms willen de kleintjes van de familie van zich laten horen via opa's social media-account. De Barça-trainer deelt ook foto van de dader(s).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo moet zijn eerste minuten voor Manchester United na zijn veelbesproken terugkeer nog maken, maar de Portugese vedette heeft inmiddels een nieuw record zich eigen gemaakt. Zijn nu alweer iconische shirt met rugnummer 7 is het snelst verkopende ooit in de Premier League. In de eerste twaalf uur werd via de merchandise al een kwart van de transfersom terugverdiend.

• Het Britse liefdadigheidsevenement Soccer Aid is ook dit jaar weer een groot succes geworden. In het Etihad Stadium van Manchester City won een wereldelftal, met daarin onder meer Clarence Seedorf, Nigel de Jong en Usain Bolt, met 3-0 van een verzameling oud-voetballers en tv-persoonlijkheden uit Engeland. Veel belangrijker: er werd in totaal meer dan vijftien miljoen euro ingezameld voor UNICEF. Dat is een record voor Soccer Aid, dat zaterdag voor de tiende keer werd georganiseerd.

Memphis Depay nam al tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Montenegro tijd voor een fan en ook na afloop liet de aanvaller zich van zijn beste en meest menselijke kant zien. 

• De Major League Soccer gaat ondanks de interlandperiode gewoon door. Vannacht maakte Jesús Ferreira deze fraaie goal voor FC Dallas tegen Real Salt Lake. 

• Ook Silvester van der Water, die deze zomer van Heracles Almelo naar Orlando City ging, pikte een goaltje mee. Daarmee had hij een aandeel in de uiteindelijke 3-2 zege van zijn ploeg op Columbus Crew, waar Eloy Room op doel stond.

• Roberto Jiménez zit in de nadagen van zijn loopbaan en neemt, nu zijn pensioen dichterbij komt, geen enkel risico op hoofdletsel. Op de training van Real Valladolid wordt volgens de 35-jarige doelman veel te hard geschoten en dus trof hij voorzorgsmaatregelen.

© Instagram

'Als Paris Saint-Germain nu de Champions League niet wint, dan winnen ze 'm nooit meer.'
• Voor Juan Román Riquelme is het wel duidelijk welke ploeg dit seizoen de favoriet is in het miljardenbal. De komst van Lionel Messi heeft Paris Saint-Germain volgens de Argentijn aan zekerheid voor het goud geholpen. 'Ik denk dat Lionel met PSG de Champions League wint en na twee jaar terugkeert naar Barcelona, om daar zijn loopbaan af te sluiten', voorspelt Riquelme bij ESPN.

Bekijk de eerste acties van Messi in het shirt van PSG

• Alessio Tacchinardi, clubicoon van Juventus, heeft een slecht gevoel overgehouden aan het vertrek van Cristiano Ronaldo uit Turijn. 'Het had niet zo moeten gaan', stelt de oud-middenvelder. 'Hij had niet in zijn privévliegtuig moeten vertrekken, terwijl Massimiliano Allegri een persconferentie gaf voor de wedstrijd tegen Empoli. Ronaldo had zelf moeten aanschuiven voor de persconferentie, om afscheid te nemen van de supporters. De mensen bij Juventus hebben hem altijd netjes behandeld en verdienden meer dan dit.'

Ronaldo hield het bij een afscheid via social media:

• 5 september is een mooie dag voor iedereen die Tottenham Hotspur een warm hart toedraagt: vandaag in 1882 werd de Londense club immers opgericht. 

• Het is niet alleen de verjaardag van Tottenham, maar ook die van Paul Breitner (70), George Boateng (46), Richairo Zivkovic (25), Rogier Meijer (40), Denni Avdic (33), Nuri Sahin (33), Matthias Sammer (54), John Carew (42) en Leonardo (52). Van harte, heren!

• Tot slot: vandaag 23 jaar geleden maakte Phil Clarkson een heerlijke goal voor Blackpool in de wedstrijd tegen Northampton Town. Kijk en geniet mee!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.