Soap rond de Comoren duurt voort: tóch met veldspeler op doel tegen Kameroen

Reacties

De Comoren kan maandagavond in de achtste finales van Afrika Cup tegen Kameroen toch geen beroep doen op een keeper. Doelman Ali Ahamada testte weliswaar negatief op corona, maar dient volgens de de Afrikaanse voetbalbond (CAF) nog in quarantaine te verblijven na zijn eerdere positieve test. Verdediger Chaker Alhadhur (foto) staat daarom onder de lat.

Soap rond de Comoren duurt voort: tóch met veldspeler op doel tegen Kameroen
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
2 - 1
Comoren
Comoren

De Comoren kreeg in de afgelopen dagen te maken met twaalf positieve tests en moet puzzelen met spelers voor de ontmoeting met Kameroen. Assistent-bondscoach Jean-Daniel Padovani liet eerder al weten dat een veldspeler mogelijk op doel zou moeten staan.

Even was er hoop dat keeper Ahamada na een negatieve test alsnog op doel zou kunnen staan, maar de regels houden een vervroegde terugkeer uit isolatie tegen. Bondscoach Amir Abdou testte ook positief. Na een positieve test dient diegen vijf dagen in quarantaine te verblijven.

Ook Go Ahead Eagles-speler Yacine Bourhane testte positief en kan niet aantreden tegen Kameroen. Daardoor staat Alhadhur onder de lat. De dertigjarige linksback van het Franse Ajaccio is slechts 1 meter 72 lang.

De Comoren, met ook RKC Waalwijk-speler Saïd Bakari in de selectie, plaatste zich voor de achtste finale als een van de beste vier nummers drie. Na nederlagen tegen Gabon en Marokko bleek een overwinning op Ghana doorslaggevend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.