Corona bezorgt Afrika Cup-verrassing enorm keepersprobleem

Reacties

De Comoren hebben een keepersprobleem op te lossen in de aanloop naar het achtstefinaleduel met Kameroen van maandag op het toernooi om de Afrika Cup. De verrassing van het toernooi kampt met een corona-uitbraak.

Corona bezorgt Afrika Cup-verrassing enorm keepersprobleem
Kameroen
Kameroen
2 - 1
Comoren
Comoren

Liefst twaalf spelers testten positief op het virus, waaronder reservekeepers Moyadh Ousseini en Ali Ahamada. Zij kunnen de eveneens afwezige eerste keus Salim Ben Boina niet vervangen. Ben Boina viel geblesseerd uit in het laatste groepsduel met Ghana (2-3). Ook bondscoach Amir Abdou is positief getest.

De toernooidebutant zal maandag in Yaoundé sowieso moeten spelen. Voorafgaand aan het toernooi bepaalde de Afrikaanse conferedatie CAF dat, zodra een land met coronagevallen kampt, de wedstrijd hoe dan ook gespeeld moet worden als er elf beschikbare spelers zijn. Deze regel blijft ook staan als er geen beschikbare, fitte keepers zijn.

'We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt om een oplossing te vinden', zei teammanager El Hadad Himidi tegen BBC. 'Het is een lastige situatie. De coach is positief getest en onze fitte reservekeepers ook.'

Saïd Bakari van RKC Waalwijk zit bij de selectie van De Comoren:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.