Ongekend: veldspeler gaat keepen op Afrika Cup

Reacties

Door een massale corona-uitbraak zal maandag een veldspeler het doel van De Comoren verdedigen in het duel met Kameroen in de achtste finale van het toernooi om de Afrika Cup.

Ongekend: veldspeler gaat keepen op Afrika Cup
Kameroen
Kameroen
2 - 1
Comoren
Comoren

Dat bevestigde assistent-bondscoach Jean-Daniel Padovani van de underdog zondagmiddag tijdens een persconferentie. Liefst twaalf spelers van De Comoren testten de afgelopen dagen positief, onder wie de reservedoelmannen Moyadh Ousseini en Ali Ahamada. Zij kunnen de eveneens afwezige eerste keus Salim Ben Boina (geblesseerd) dus niet vervangen.

Dat wordt een schone taak voor een nog niet bekende speler. 'We hebben al een veldspeler gekozen die onder de lat zal gaan staan. Het is een speler die tijdens de training heeft laten zien dat hij prima kan keepen.'

Padovani deed het woord omdat bondscoach Amir Abdou eveneens positief heeft getest.

Regels
Voorafgaand aan het toernooi bepaalde de Afrikaanse confederatie CAF dat, zodra een land met coronagevallen kampt, de wedstrijd hoe dan ook gespeeld moet worden als er elf beschikbare spelers zijn. Deze regel blijft ook staan als er geen beschikbare, fitte keepers zijn.

De Comoren, met RKC Waalwijk-speler Saïd Bakari in de selectie, plaatste zich voor de achtste finale als een van de beste vier nummers drie. Na nederlagen tegen Gabon en Marokko bleek een overwinning op Ghana doorslaggevend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.