So You Think You Can Be An England Striker?

Reacties

Met nog maanden tot de start van het EK komt er steeds meer aandacht voor de spitsenstrijd in Engeland. In deze Premier League-vooruitblik aandacht voor de kanshebbers op de plek van Harry Kane.

So You Think You Can Be An England Striker?
© Pro Shots

'Ik weet dat er gezegd is dat Kane in april of mei terug zou kunnen terugkeren. Maar dan zou ik in ieder geval enorm verrast zijn. Ik zou de verwachtingen temperen en zeggen dat ze er niet op moeten rekenen binnen zes maanden normaal een wedstrijd te kunnen spelen.'

Bovenstaande woorden van topchirurg Chris Wilson doen stof opwaaien in Engeland. De hoop was dat Harry Kane op tijd zou kunnen terugkeren na zijn zware hamstringblessure om in actie te komen bij het EK. De aanvoerder van de nationale ploeg werd vorige weekgeopereerd en is nu echt begonnen aan zijn race tegen de klok. Een race waarbij Kane de underdog is, want ook al komt hij dit seizoen nog in actie voor Tottenham Hotspur, hoe zit het dan met zijn ritme? De kans is bijzonder klein dat we Kane komende zomer in topvorm gaan zien. Dat terwijl hij in de EK-kwalificatiereeks niet te stoppen was, met liefst tien goals in de laatste zes duels.

Het invullen van de spitspositie is het grootste vraagstuk voor bondscoach Gareth Southgate. Het is een zoektocht in de spotlights en aan iedere kandidaat kleven vraagtekens. We belichten de opties.

Marcus Rashford
Heeft momenteel zijn eigen blessureproblemen, door een rugblessure is hij een groot twijfelgeval voor de topper tegen Liverpool komende zondag. De 22-jarige aanvaller was de laatste weken wel al uitstekend op dreef bij Manchester United. Hij is het grote lichtpunt in een tot nu toe vrij kleurloos seizoen bij The Red Devils. Rashford scoorde negentien keer in dertig duels en lijkt steeds volwassener te worden. Dat is met name terug te zien aan zijn rust in het strafschopgebied, de afwerking is meer beheerst. Die ontwikkeling doet denken aan die van Raheem Sterling, die na lang schaven en veel extra trainingsuren ook een koelbloedigere afwerker is geworden bij Manchester City. Een groot nadeel voor Southgate: Rashford is bij Manchester United op zijn best vanaf links, met Anthony Martial in het centrum als bliksemafleider.

Tammy Abraham
De deuren op Stamford Bridge zijn voor de talenten eindelijk geopend. Na huurperiodes bij Bristol City, Swansea City en Aston Villa heeft Tammy Abraham dit seizoen zijn kans gegrepen bij Chelsea. Al snel groeide de 22-jarige Londenaar onder Frank Lampard uit tot eerste spits. Atletisch, goed schot, neusje voor de goal; hij heeft veel weg van een complete nummer 9. Maar is het realistisch te verwachten dat Abraham dit niveau kan vasthouden? Rond de feestdagen had de jongeling in zijn eerste volledige seizoen in de Premier League-top al een mindere periode en zo'n fase gaat in de tweede seizoenshelft ook ongetwijfeld volgen.

Danny Ings
Raakte kort na zijn interlanddebuut tijdens de eerste training onder Jürgen Klopp bij Liverpool zwaar geblesseerd aan zijn knie. Knokte zich terug via Liverpool Onder-23 en is nu bij Southampton uitgegroeid tot een serieuze kandidaat voor de topscorerstitel (veertien goals nu). De comeback van Danny Ings is een prachtig verhaal, ook omdat Ings met zijn speelstijl de gunfactor heeft in Engeland. Altijd buffelen en nooit aarzelen in het strafschopgebied. Wij verwachten dat de Southampton-spits in maart zijn rentree maakt bij de nationale ploeg, ruim vier jaar nadat het zo vreselijk misging met zijn knie.

Jamie Vardy
Kan dé goalgetter van de Premier League nog verleid worden tot een terugkeer? Jamie Vardy was het op de bank zitten achter Kane zo beu dat hij in augustus 2018 een punt achter zijn interlandcarrière zette. Bij Leicester City werd zijn carrière met de komst van Brendan Rodgers nieuw leven ingeblazen. De nieuwe manager vroeg Vardy vooral in het centrum te blijven, geen energie te verspillen met loopacties naar de flanken en vooral te anticiperen op de steekpasses van creatieve middenvelders als James Maddison. Het plan werkte perfect. Op zijn 33ste is Vardy nu met zeventien goals de Premier League-topscorer. Het sprookje van de voormalige fabrieksarbeider uit Sheffield zou pas echt compleet zijn met een rentree bij The Three Lions.

Poll (gesloten) Wie is na Harry Kane de beste spits voor Engeland?
  • 17% Tammy Abraham (Chelsea) (249 stemmen)
  • 10% Danny Ings (Southampton) (143 stemmen)
  • 53% Marcus Rashford (Manchester United) (752 stemmen)
  • 20% Jamie Vardy (Leicester City) (280 stemmen)

De topscorers in de Premier League:

Speler Goals
1. Jamie Vardy (Leicester City) 17
2. Marcus Rashford (Manchester United) 14
Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) 14
Danny Ings (Southampton) 14
5. Tammy Abraham (Chelsea) 13
Sergio Agüero (Manchester City) 13

De wedstrijden in speelronde 23 van de Premier League:


Za 18 jan. 2020

Zo 19 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.