Engelsen vrezen Kane bij EK te moeten missen na voorspelling chirurg

Reacties

De kans is bijzonder klein dat Harry Kane binnen zes maanden herstelt van zijn hamstringblessure. Dat zegt Chris Wilson, een van de meest prominente chirurgen in Engeland.

Engelsen vrezen Kane bij EK te moeten missen na voorspelling chirurg
© Pro Shots

Zo dreigt voor Kane een doemscenario. De spits van Tottenham Hotspur en de Engelse nationale ploeg raakte begin januari geblesseerd bij het duel met Southampton en ging afgelopen zaterdag onder het mes. Er werd gesproken van een herstelperiode van vier maanden, maar dat is volgens Wilson niet realistisch. 'Ik weet dat er gezegd werd dat Kane in april of mei zou kunnen terugkeren. Dan zou ik enorm verrast zijn', spreekt de arts tegenover het grote persbureau Associated Press.

Volgens Wilson is het voor Kane veel beter om te mikken op een rentree in de voorbereidingsperiode voor volgend seizoen: 'Als ik met een topsporter te maken had in deze situatie zou ik de verwachtingen temperen en zeggen dat ze er niet op moeten rekenen binnen zes maanden normaal een wedstrijd te kunnen spelen.'

Deelname aan het EK is hoe dan ook een race tegen de klok voor Kane. De 26-jarige spits zal 14 juni met rood omcirkeld hebben in zijn agenda, dat is de dag van de eerste groepswedstrijd tegen Kroatië. Kane zal bovendien eerst nog ritme op moeten doen bij Tottenham Hotspur, dat nog altijd op zoek is naar een vervanger voor de goalgetter. AC Milan-aanvaller Krzysztof Piatek zou in beeld zijn.

In Engeland is er al veel te doen over de vraag wie de 45-voudig international moet vervangen als Kane inderdaad niet op tijd fit raakt. Behalve Tammy Abraham wordt ook Danny Ings genoemd, de Southampton-aanvaller heeft dit seizoen al veertien keer gescoord in de Premier League. Het is zuur voor bondscoach Gareth Southgate dat Jamie Vardy, topscorer in de Engelse competitie met zeventien goals voor Leicester City, een punt achter zijn interlandloopbaan heeft gezet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.