Sneijder stuurde brief en sprak met Ajax: 'Het werd in één keer stopgezet'

Reacties

Wesley Sneijder heeft naar eigen zeggen gesprekken gevoerd met Ajax in de periode na het vertrek van directeur voetbalzaken Marc Overmars. De voormalig middenvelder gaf vrijdagavond bij Veronica Offside aan dat die gesprekken plots werden stopgezet.

Sneijder stuurde brief en sprak met Ajax: 'Het werd in één keer stopgezet'
© Screenshot Veronica

'We hebben wel gesprekken gehad, na het vertrek van Overmars, maar dat werd in één keer stopgezet', liet Sneijder weten. 'Daarna heb ik niets meer vernomen. Dat waren interne gesprekken, met wie dat was doet er niet toe. Als een boek eenmaal gesloten is, blijft het voor mij ook dicht.'

Sneijder deed de onthulling in het kader van een discussie over de noodzaak voor een nieuwe technisch directeur. Hij zei niet geïnteresseerd te zijn in die functie. 'Het is ook niet aan de orde, want ik heb andere plannen en die zijn veel leuker', aldus Sneijder. 'Ik hoop dat er iemand komt die het allemaal neerzet en rechtzet.'

'Het is nu wel duidelijk dat het ambitieniveau van Ajax naar beneden is bijgesteld'

Dat de communicatie opeens werd stopgezet, is volgens Sneijder 'niet belangrijk'. 'Blijkbaar is dat de werkwijze, maar het is ook niet belangrijk. Ik ga geen mensen afvallen', maakte de recordinternational van Oranje duidelijk.

'Ik heb ook een brief gestuurd met wat mijn ideeën waren. Dat ging veel verder dan alleen mijn persoon. Het ging ook over mensen om me heen die ik mee kon nemen. Van de ene op de andere dag hoorde ik alleen niets meer', voegde hij toe.

Sneijder beaamde dat algemeen directeur Edwin van der Sar op de hoogte was van de brief. 'Maar het was niet echt zijn rol. Het was meer iets met de raad van commissarissen.' Voor Sneijder lijkt wel een toekomstige rol weggelegd binnen een consortium van clubs onder leiding van de eigenaars van Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.