Sneijder sluit KNVB-deur: 'Kreeg een felicitatie voor mijn 47ste verjaardag'

Reacties

Wesley Sneijder overweegt zijn trainerscarrière nieuw leven in te blazen. De recordinternational van Oranje stopte vorig jaar nog met de trainerscursus van de KNVB, maar denkt erover na om in het buitenland een opleiding te doorlopen. De deur naar de KNVB is min of meer gesloten, zei hij maandagavond bij de nieuwe talkshow Veronica Offside.

Sneijder sluit KNVB-deur: 'Kreeg een felicitatie voor mijn 47ste verjaardag'

Sneijder erkende dat hij ooit aan de slag zou willen als trainer van zijn oude club Galatasaray. 'Dat zou mooi zijn, ik heb daar toptijden gehad. Het is een mooie club, met mooie mensen en een mooie cultuur. Dus ja, daar zou ik ooit wel willen terugkeren.' De basis voor zijn trainersloopbaan zou hij in het buitenland willen leggen. Sneijder gaf vorig jaar aan 'niet op één lijn' te zitten met de KNVB over de inhoud van de opleiding.

'Hoe ik het ga doen? Dat wordt niet in Nederland. Misschien wel in Turkije. Daar moet je drie keer op je fluitje blazen, dan heb je hem', zei de voormalig middenvelder lachend. 'Maar er is ook een optie in Ierland, heb ik me laten vertellen. Dus ik ga het toch over de grens zoeken.' Bij de KNVB gaat hij niet meer aan de slag. 'Die deur is wel gesloten.'

De KNVB kon Sneijder niet begeleiden in zijn wens om zich 'meer te focussen op het management', legde hij uit. Hij ziet zichzelf meer als een manager dan een echte veldtrainer. De bond maakte vorig jaar ook geen goede beurt met een felicitatie voor Sneijders 37ste verjaardag. 'Het allermooiste is nog dat ik een kaartje kreeg van de KNVB: 'Gefeliciteerd met je 47ste verjaardag.' Dat kan toch niet?', lachte Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.