Sneijder schuift ex-collega naar voren als topkandidaat voor Barça

Reacties

Thiago Motta (41) zou een uitstekende trainer zijn voor Barcelona. Dat denkt Wesley Sneijder, die met de huidige coach van Bologna samenspeelde bij Internazionale.

Sneijder schuift ex-collega naar voren als topkandidaat voor Barça
© Pro Shots

Duidelijk is al dat Xavi na dit seizoen vertrekt als trainer van Barcelona, maar het is nog gissen wie zijn opvolger wordt. Sneijder ziet in Motta een perfecte kandidaat, liet hij weten als analist bij RTL7, in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd tussen Barça en Napoli. Onder Motta heeft onder anderen Joshua Zirkzee zich geweldig ontwikkeld. Bologna staat momenteel vierde in de Serie A.

'Hij doet het fantastisch bij Bologna. Daar lopen ze echt met hem weg', begon Sneijder zijn pleidooi voor Motta als Barça-coach. 'Ik heb met hem samengespeeld. Hij was een speler die ondergewaardeerd werd. Als we wonnen, lag het volgens alles en iedereen nooit aan hem. Als speler kon hij al de wedstrijd lezen en de lijnen uitzetten. Dat doet hij nu weer als trainer.'

Motta won met Sneijder onder meer de Champions League in zijn tijd bij Internazionale. Begin 2012 vertrok hij naar Paris Saint-Germain, waar de controleur zijn spelerscarrière ook afsloot. 'Bij Paris Saint-Germain zijn ze nog steeds helemaal lyrisch over hem. Daar zijn ze nog op zoek naar een speler als Motta. Nou, ga die maar eens zoeken', aldus Sneijder over zijn Italiaans-Braziliaanse ex-collega, die meer dan honderd wedstrijden voor Barcelona speelde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.