Sneijder met 131ste cap recordinternational van Oranje

Reacties

Wesley Sneijder is officieel recordinternational van het Nederlands elftal. De middenvelder stond vrijdag aan de aftrap van het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, en begon daarmee aan zijn recordbrekende 131ste interland voor Oranje.

Sneijder met 131ste cap recordinternational van Oranje

Met zijn invalbeurt in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust evenaarde hij afgelopen zondag al Edwin van der Sar, die in zijn dertien jaar durende interlandcarrière tot 130 caps kwam. Uitgerekend op zijn 33ste verjaardag neemt Sneijder dat record nu definitief over van de ex-keeper, terwijl de loopbaan van de spelmaker van Galatasaray er nog niet eens op zit.

Sneijder debuteerde op 30 april 2003, eveneens onder bondscoach Dick Advocaat, als achttienjarige Ajacied in een oefenduel met Portugal (1-1). Hij viel destijds in de rust in voor Phillip Cocu. Zijn definitieve doorbraak kende hij in zijn derde interland, toen hij de grote uitblinker én maker van het openingsdoelpunt was tijdens het beslissende play-offduel om EK-deelname met Schotland (6-0).

Later speelde Sneijder nog meer iconische interlands, zoals de 3-0 en 4-1 zeges op respectievelijk Italië en Frankrijk tijdens het EK 2008 en de kwartfinale op het WK 2010, toen hij in zijn eentje Brazilië uitschakelde met twee doelpunten: 2-1. Oranje werd met Sneijder als basisspeler tweede en derde op de afgelopen twee WK's. In aanloop naar vrijdagavond kondigde Advocaat al aan dat de routinier zou gaan starten, waarmee Sneijder zich nu definitief in de geschiedenisboeken van Oranje heeft gespeeld.

Toptien recordinternationals:

 
InternationalInterlands
Wesley Sneijder131
Edwin van der Sar130
Frank de Boer112
Rafael van der Vaart109
Giovanni van Bronckhorst106
Dirk Kuijt104
Phillip Cocu101
Robin van Persie101
Arjen Robben92
John Heitinga87
Clarence Seedorf87
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.