Sneijder voegt zich naast Van der Sar met 130ste cap

Reacties

Wesley Sneijder evenaarde zondag Edwin van der Sar als recordinternational van het Nederlands elftal. Met zijn optreden in de oefeninterland tegen Ivoorkust staat de 32-jarige middenvelder net als de oud-doelman op 130 caps.

Sneijder voegt zich naast Van der Sar met 130ste cap

Vrijdag, wanneer Oranje aantreedt tegen Luxemburg in de WK-kwalificatie, kan Sneijder het record alleen in zijn bezit krijgen. Op die dag viert de speler van Galatasaray zijn 33ste verjaardag.

Sneijder vierde op 30 april 2003 zijn debuut in Oranje, in een oefenduel met Portugal (1-1) onder Dick Advocaat.

Van der Sar was sinds 25 juni 2006 in zijn eentje recordinternational. Door tijdens het beruchte WK-duel met Portugal (vier rode kaarten, twee voor beide ploegen) in actie te komen, stak hij Frank de Boer voorbij. Van der Sar zal op 9 juni, wanneer Sneijder het record alleen in bezit kan krijgen, liefst 4.002 dagen de meest ingezette international zijn geweest.

De Boer loste op zijn beurt Aron Winter af als recordinternational en had 2.048 dagen het record in handen. De Boer was ook de eerste speler met honderd interlands in Oranje, een kaap die inmiddels door acht spelers is gerond.

Toptien Oranje-spelers met meeste interlands:

SpelerInterlands
Edwin van der Sar130
Wesley Sneijder130
Frank de Boer112
Rafael van der Vaart109
Giovanni van Bronckhorst106
Dirk Kuijt104
Phillip Cocu101
Robin van Persie101
Arjen Robben91
John Heitinga87
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.