Advocaat: 'Basisplaats voor Sneijder, geen beloftes aan Van Persie'

Reacties

Wesley Sneijder krijgt een belangrijke rol bij het Oranje van Dick Advocaat, die bij zijn presentatie heeft toegezegd dat de routinier vrijdag gaat starten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Robin van Persie komt voor de opvolger van Danny Blind in aanmerking voor een rentree bij het Nederlands elftal.

Advocaat: 'Basisplaats voor Sneijder, geen beloftes aan Van Persie'

Advocaat werkte het voorbije seizoen met Van Persie samen bij Fenerbahçe en was tevreden met wat hij zag van de 33-jarige spits. Toch was het nog te vroeg om de aanvaller direct bij Oranje te halen. 'Ik heb me gehouden aan de groep die onder Blind speelde', legde Advocaat uit.

De bondscoach maakte duidelijk dat er wel hoop is voor Van Persie, die ruim anderhalf jaar geleden voor het laatst in actie kwam als international. 'Hij heeft bij Fenerbahçe onder mij vooral de wedstrijden gespeeld tegen de grote teams. Daarin hebben we bijna iedere keer een goed resultaat gehaald. Het was wel passen en meten wanneer ik hem bracht, maar in die vorm is hij een kandidaat. We hebben met elkaar gesproken, maar ik heb hem niets beloofd', aldus Advocaat.

Sneijder hoeft zich niet meer in de kijker te spelen van de bondscoach. De 32-jarige spelmaker begint vrijdag tegen Luxemburg en is dan ook direct de nieuwe recordinternational aller tijden. Advocaat: 'Ik heb Sneijder een heel jaar gezien bij Galatasaray en hij was de beste speler van Galatasaray, zo niet van Turkije. En dat in een heel moeilijke competitie. Ik kan in ieder geval verklappen dat Sneijder vrijdag begint.'

Advocaat maakte bij zijn presentatie duidelijk veel waarde te hechten aan ervaring, zeker nu de tijd dringt bij Oranje. 'We kunnen ons niets meer permitteren. Dan kijken we eerst naar spelers die het al hebben laten zien', sprak Advocaat, die tegensprak dat hij zuinig is met kansen voor jonge spelers. 'Van der Vaart en Sneijder zijn ook heel jong bij mij gedebuteerd bij Oranje. Toen waren er nog hele discussies over of ze wel samen konden spelen. Iemand die jong is en goed genoeg is, speelt bij mij.'

'Advocaat toont zelfvertrouwen met duidelijkheid over Sneijder'

VI-verslaggever Martijn Krabbendam: 'Advocaat toont zelfvertrouwen met duidelijkheid over Sneijder.'

Strootman: 'Blij dat Advocaat er eindelijk is'

Kevin Strootman: 'Blij dat Advocaat er eindelijk is.'

Hoedt: 'Tegen Marokko en Ivoorkust een goed Nederlands elftal gezien'

Wesley Hoedt: 'Tegen Marokko en Ivoorkust een goed Nederlands elftal gezien.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.