Sneijder en Huntelaar eren Robben, Gouweleeuw wil in Oranje

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sneijder en Huntelaar eren Robben, Gouweleeuw wil in Oranje

• Fraaie woorden van een prachtige speler voor een prachtige speler. Wesley Sneijder bedankt Arjen Robben, de man die hij jarenlang de diepte instuurde in het shirt van Oranje. Het afscheid van Robben als international onderstreept voor Sneijder dat ook zijn tijdperk bijna voorbij is.

• Klaas-Jan Huntelaar kan natuurlijk niet achterblijven. De Ajax-spits bedankt Arjen Robben voor de herinneringen.

'Ik ben er klaar voor'
Jeffrey Gouweleeuw zou er niet van opkijken als hij in november wordt opgeroepen voor de oefeninterlands van het Nederlands elftal. De verdediger van FC Augsburg werd nog nooit opgenomen in de selectie van Oranje. 'Maar misschien krijg ik bij de vriendschappelijke wedstrijden een kans om mezelf te laten zien.' Over de staat van het Nederlands elftal is Gouweleeuw duidelijk op de clubsite van Augsburg: 'We missen het WK, het kan eigenlijk niet slechter gaan. Tegen Zweden speelden ze al wat beter, maar toen was het al te laat.'

• De spelers van de Verenigde Staten kregen er behoorlijk van langs van de analytici van het Amerikaanse FOX Sports. Ronald de Boer heeft eenzelfde soort baantje bij de Nederlandse tak en kan wel lachen om de harde woorden van zijn Amerikaanse collega's.

'Kijk het maar zonder commentaar!'
• Eerst geeft de scheidsrechter geen penalty en even later ziet hij een handsbal over het hoofd. Reden genoeg om te stoppen met kijken en het stadion te verlaten. Tenminste, dat dacht deze commentator van een wedstrijd op het tweede niveau in Rusland. 'Zijn team' werd benadeeld. Ontoelaatbaar, vond de uiterst objectieve man. De commentator noemde de scheidsrechter van dienst meerdere keren een schande voor het voetbal, stond op en vertrok. Bekijk hieronder de beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Oranje gaat tóch naar het WK 2018 in Rusland. Althans, dat blijkt uit de eindstand van de WK-kwalificatiepoule op de site van de UEFA... De voetbalbond heeft Nederland op de tweede plek gezet achter Frankrijk, waarbij Zweden als derde werd vertoond. Helaas, helaas, helaas, de realiteit is toch echt anders. Oranje won dinsdagavond met 2-0 van het Scandinavische land, maar op basis van doelsaldo gaat Zweden naar de play-offs voor het wereldkampioenschap. Het Nederlands elftal blijft voor het tweede eindtoernooi op rij thuis.

• Dat Oranje het WK mist, is voor velen vervelend. Zo ook voor Daley Blind, die na afloop van zijn vijftigste interland al de impact van de klap door had. 'Twee grote toernooien op rij missen, dat is echt het dieptepunt in mijn carrière. Straks is de zomer tijdens het WK komt dat allemaal nog eens terug.' (FOX Sports)

• Tijdens de persconferentie na de 2-0 zege op Zweden ontstond een verbaal steekspel tussen Dick Advocaat en Telegraaf-journalist Valentijn Driessen. 'Ik heb weinig positieve dingen gezien', hield de verslaggever de bondscoach voor. 'Dat zit in je lijf', antwoordde Advocaat. 'Heb ik gefaald? Als je dat vindt, moet je dat opschrijven.' 

Luis Suárez is blij dat vriend en ploegmaat Lionel Messi naar het WK gaat. De sterspeler van FC Barcelona en Argentinië miste bijna het eindtoernooi met zijn land, maar dinsdagnacht stelde Messi hoogstpersoonlijk orde op zaken met een hattrick tegen Ecuador. 'Het zou moeilijk zijn geweest om hem niet op een wereldkampioenschap te zien', spreekt El Pistolero. (Sport)

Leon Annokkee, voorzitter van FC Lisse, is helemaal klaar met de strafschoppensoap omtrent Lisse - Hoek in de KNVB-beker. De penalty's moeten over worden genomen na een fout van de scheidsrechter. Dit terwijl Lisse eigenlijk door was naar de volgende ronde. Annokkee: 'Ik ben er klaar mee. De uitslag maakt mij ook eigenlijk niet meer uit. Je kunt beter niet naar de wc gaan. Voor je het weet is het weer voorbij. Ik ben blij als het tien over negen is.' (AD)

• Een gek verhaal omtrent Ruben Aguilar doet de rondte. De verdediger van Montpellier heeft een Franse nationaliteit, maar door een fout van de voetbalgame Football Manager was Aguilar onlangs beroemd én gewild in Bolivia. In het spel had Aguilar de Boliviaanse nationaliteit, wat na tal van supportersreacties avances opleverde van de voetbalbond. Via een statement op Facebook heeft Aguilar duidelijk gemaakt dat hij niet voor Bolivia kan uitkomen omdat hij toch écht Fransman is. Game over?

Robert Lewandowski is afgestudeerd aan de Hogeschool van Sport in Warschau. De spits van Bayern München studeerde daar Lichamelijke Opvoeding met een specialisatie in coaching en sportmanagement. De Pool deed zijn afstudeerscriptie over... zichzelf. Mogelijk zat er wat last-minute-werk in, want de Pool mag zich doordat Cristiano Ronaldo tegen Zwitserland niet meer scoorde recordhouder noemen. Zijn zestien treffers in de huidige WK-kwalificatiecampagne vormen een record. 

Peter Bosz is het niet eens met de stelling dat de clubs en spelers in Nederland meer en harder moeten gaan trainen. De huidige oefenmeester van Borussia Dortmund doet die suggestie af als onzin. 'Dat vind ik zo een lulverhaal. We trainen hier niet meer (in Duitsland red.) dan dat we in Nederland trainen. Waar het om gaat is de kwaliteit en de intensiteit van trainen. Maar die intensiteit krijg je niet door harder te trainen, die krijg je doordat je werkt met betere en volwassenere spelers.' (NOS)

Radja Nainggolan heeft via Instagram Jan Vertonghen gefeliciteerd met zijn mijlpaal. De ex-Ajacied is door zijn interland tegen Cyprus (4-0) recordinternational van de Rode Duivels. In dezelfde post op het sociale medium blijkt de middenvelder zelfspot te hebben. Nainggolan is al enige tijd niet opgeroepen voor het Belgische nationale elftal na problemen met bondscoach Roberto Martinez en schrijft: 'Voor u dan toch', doelt de speler van AS Roma op Vertonghen. Chris van Puyvelde, technisch directeur bij de voetbalbond van de zuiderburen, stelt overigens dat de deur voor Nainggolan 'gewoon' op een kier staat. 'Ik kan niet in de toekomst kijken, maar de deur is zeker niet gesloten voor hem.' 

Fábio Rochemback, oud-speler van onder meer Barcelona en Middlesbrough, is in zijn vaderland Brazilië gearresteerd wegens betrokkenheid bij hanengevechten. Samen met honderd anderen is Rochemback gestraft door de plaatselijke politie, die bij de hanengevechten ook een geweer en 24.000 euro aan cash vond. Het is niet de eerste keer dat Rochemback in aanraking komt met de politie. In 2011 vond de politie ook al vechtende hanen op de boerderij van de voormalig voetballer. (Globo Esporte)

Ange Postecoglou, bondscoach van Australië, kan zijn geluk niet op met Tim Cahill. De ex-speler van Everton maakte dinsdag zijn vijftigste interlandgoal waardoor Australië naar de play-offs gaat voor WK-kwalificatie. Daarin speelt het land tegen Honduras. Postecoglu: 'Timmy was Timmy. Hij is de beste Australische voetballer aller tijden. Hij is gewoon een freak. Hij heeft geloof in zichzelf en is een uitzonderlijk en uniek individu.'

Bosnië-Herzegovina plaatste zich dinsdagavond definitief niet voor het WK in Rusland en daar waren de fans na afloop niet blij mee. Op de tribunes in Estland, waar Bosnië de uitwedstrijd met 1-2 won, staken de aanwezige supporters vuurwerk af. Zie hieronder de beelden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.