Penaltyserie Lisse-Hoek moet definitief opnieuw

Reacties

Lisse en Hoek zijn definitief veroordeeld tot een herhaling van de veelbesproken strafschoppenreeks in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi. Dat is de uitspraak van de voorzieningenrechter.

Penaltyserie Lisse-Hoek moet definitief opnieuw
Martin van Eeuwijk (hier in actie tegen Feyenoord) scoorde twee keer namens Lisse tegen Hoek en benutte een penalty in de strafschoppenreeks.

Op 20 september namen Lisse en Hoek het tegen elkaar op in de eerste ronde van het bekertoernooi. Aangezien er na negentig minuten plus verlenging geen winnaar kwam (2-2), waren beide ploeg veroordeeld tot een strafschoppenreeks. Arbiter Marc Nagtegaal liet die penalty's volgens het ABBA-principe nemen, maar dat bleek in strijd met de reglementen van de KNVB.

De voetbalbond besloot na een onderzoek dat de penaltyserie opnieuw genomen moet worden. Lisse, dat de strafschoppenreeks met 5-4 won van Hoek, ging daar tegen in beroep. Dat beroep diende maandagochtend in Utrecht. Toen werd bekend dat er uiterlijk 9 oktober een uitslag zou komen.

Die kwam er vrijdagmiddag. De KNVB werd in het gelijk gesteld en dus moet de strafschoppenreeks  opnieuw. Dat gaat gebeuren op woensdag 11 oktober om 21.00 uur. De winnaar van de veelbesproken serie speelt eind oktober in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi tegen Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.