KNVB onderzoekt curieuze penaltyserie bij FC Lisse - Hoek

Reacties

De KNVB heeft een onderzoek gestart naar de strafschoppenreeks bij het KNVB-bekerduel tussen FC Lisse en Hoek. Scheidsrechter Marc Nagtegaal liet de penalty's volgens het ABBA-principe nemen, maar dat blijkt in strijd met de reglementen van de bond.

KNVB onderzoekt curieuze penaltyserie bij FC Lisse - Hoek
Martin van Eeuwijk (hier in actie tegen Feyenoord) scoorde twee keer namens Lisse tegen Hoek en benutte een penalty in de strafschoppenreeks.

Lisse en Hoek namen het woensdagavond in Lisse tegen elkaar op in de eerste ronde van het bekertoernooi. Na een 1-1 stand in de reguliere speeltijd, kwam er ook na de verlenging geen winnaar (2-2). Daarom moesten er strafschoppen genomen worden op Sportpark Ter Specke.

Arbiter Nagetegaal ondernam vervolgens een experiment door de penalty's niet beurtelings, maar volgens het ABBA-principe te laten nemen: Team A begint, dan schiet Team B twee keer, en dan Team A weer twee keer, totdat de beslissing valt. Deze manier van nemen wordt door de UEFA serieus overwogen om in te voeren, maar van een officiële aanpassing van de spelregels is nog lang geen sprake.

In een statement aan FOX Sports heeft de KNVB laten weten dat de bond een onderzoek heeft gestart. 'Dit is absoluut niet conform de spelregels. We gaan rapporten opvragen bij de clubs én de scheidsrechter, die gaan we voorleggen aan de tuchtcommissie en dan gaan we bepalen of het gevolgen heeft gehad voor de wedstrijd.'

FC Lisse was woensdag de gelukkigste in de strafschoppenreeks, maar Hoek heeft door het onderzoek van de KNVB de hoop op de volgende ronde nog niet opgegeven. 'De KNVB heeft al contact met Hoek gezocht en de kans is aanwezig dat donderdag het balletje FC Lisse/Hoek in de koker gaat', liet teammanager Danny de Vrieze aan de PZC weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.