Slotfasekoning VVV bezorgt Heerenveen nieuwe deceptie

Reacties

VVV-Venlo heeft zijn stempel als slotfasekoning zaterdag opnieuw kracht bijgezet. Op bezoek bij SC Heerenveen pakten de Limburgers in de absolute slotfase een punt. Ralf Seuntjens was de gevierde man: 2-2.

Slotfasekoning VVV bezorgt Heerenveen nieuwe deceptie

De Venlonaren gingen daverend van start in Friesland. Na tien minuten lag de bal al in het net. Clint Leemans, met zijn linkerbeen koploper assists geven bij VVV, bediende Lennart Thy in de diepte, waarna de Duitser succesvol afrondde: 0-1. Het was de eerste treffer in de Eredivisie voor de spits, die deze zomer op huurbasis overkwam van Werder Bremen.

Waar VVV dit seizoen uiterst sterk is met standaardsituaties, deed Heerenveen de Limburgers juist via een vrije trap de das om. Tien minuten na de goal van Thy was het immers Denzel Dumfries die voor zijn eerste Friese goal van het seizoen aantekende. De rechtsback was mee naar voren gekomen, kwam torenhoog en kopte de bal over Lars Unnerstall heen: 1-1.

Niet alleen bij zijn goal kwam Dumfries hoog. Bij het juichen deed de ex-Spartaan het dito na.
Niet alleen bij zijn goal kwam Dumfries hoog. Bij het juichen deed de ex-Spartaan het dito na.

Veerman
Het half uur na de goals stond in het teken van Henk Veerman. De reus van een spits hield na zijn treffer tegen Roda JC van vorige week (2-1) opnieuw Reza Ghoochannejhad op de bank en dat betaalde zich uit. Waar de aanvaller in de eerste helft nog Unnerstall op zijn weg vond, was het vlak na de thee wél raak.

Yuki Kobayashi, die op rechts de honneurs waarnam van de afwezige Martin Ødegaard, ging goed door en bediende Michel Vlap, die vrijdag nog zijn Heerenveen-contract verlengde. De Fries gaf de bal mee aan Veerman, waarna de Volendammer de VVV-goalie verschalkte: 2-1. De voorsprong gaf Heerenveen vertrouwen, maar Kobayashi kreeg in twee instanties de bal niet langs Unnerstall.

Seuntjens
Een spannende laatste twintig minuten waren het gevolg. Coach Maurice Steijn besloot Seuntjens, die niet fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen, nog in te brengen voor verdediger Jerold Promes. Die wissel bracht soelaas. Nadat VVV eerst een dot van een kans om zeep had geholpen, werd even later een afstandsschot van Vito van Crooy aangeraakt door Seuntjens, die zo voor de gelijkmaker tekende: 2-2.

De treffer van VVV was de zóveelste voor de Venlonaren in de absolute slotfase. Heerenveen incasseerde, net als in eigen huis tegen AZ dit seizoen, wéér een treffer vlak voor tijd. Door het gelijkspel blijft Heerenveen in de middenmoot staan. Hetzelfde geldt voor de promovendus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.