Slot ziet Feyenoord ploeteren: 'Rust kwam op een heel goed moment'

Feyenoord moest donderdag heel diep gaan om te winnen van 1. FC Union Berlin. De Rotterdammers kwamen op een drassig veld in Berlijn op voorsprong, maar kregen het daarna lastig met de thuisploeg. Doordat Cyriel Dessers profiteerde van een keepersfout ging Feyenoord er toch met de drie punten vandoor.

Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'We winnen, ook nog gedeeltelijk met goed voetbal', zo analyseerde trainer Arne Slot bij ESPN. 'In zo'n wedstrijd met deze omstandigheden en deze tegenstander dan is het vechten, ploeteren en tweede ballen winnen. Dat forceert de tegenstander ook. Het overgrote deel van de wedstrijd gingen we er goed mee om en we kwamen terecht op voorsprong. Daarna kwamen we nog een keer door met drie tegen twee, maar ging de bal er niet in.'

Daarna kreeg Feyenoord het even lastiger. 'Dat had ook met hun kracht en het type spel te maken. Het liefst willen we negentig minuten controleren, maar in die fase lukte het niet om de bal lang in bezit te houden. Dan komt Union in zijn kracht. Daarin zijn zij beter dan wij. De rust kwam op een heel goed moment. De 1-1 zat eraan te komen en de 2-1 eigenlijk ook. In de tweede helft kwamen we weer beter in ons spel. We waren rustiger aan de bal, dat is een voorwaarde om een ploeg als Union niet in hun spel te laten komen.'

Feyenoord staat na vier wedstrijden op tien punten en is zo goed als zeker van overwintering in de Conference League. 'We zijn er nog niet, want we hebben waarschijnlijk nog punten nodig. Met nog twee wedstrijden te gaan is dit een goede uitgangspositie.' Daar sloot aanvoerder Jens Toornstra zich bij aan. 'We hebben een flinke stap gezet.'

De middenvelder zag dat Feyenoord hard moest werken in Berlijn. 'In het eerste half uur gunde Union ons nog de bal en hadden we controle. Daarna kreeg je echt een vechtwedstrijd met veel lange ballen. We moesten ons aanpassen, maar we streden voor elke meter. Uiteindelijk werden we ervoor beloond. Het veld hielp niet mee. Toen we het veld zagen, wisten we al dat het niet makkelijk ging worden. We moesten ervoor knokken en wij zijn de gelukkige winnaar.'