Slot waarschuwt voor Midtjylland-smaakmaker: 'Een constante dreiging'

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt donderdag tegen FC Midtjylland een belangrijke stap te zetten op weg naar overwintering in de Europa League. Voor het thuisduel met de Denen is de coach op zijn hoede voor de grootste smaakmaker bij Midtjylland.

Slot waarschuwt voor Midtjylland-smaakmaker: 'Een constante dreiging'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Slot kreeg woensdag op een persconferentie van een Deense journalist de vraag welke spelers aan de kant van Midtylland vorige week indruk op hem maakten. 'Eigenlijk de spelers waarvan ik het ook verwachtte. Vooral Isaksen op rechts, maar ook de twee aanvallende middenvelders', zei Slot. 'Zij leidden het team in aanvallend opzicht. Dat hebben ze vorige week ook al laten zien.'

'We moeten hen beter gaan verdedigen dan vorige week. Maar vorige week hebben beide teams ook niet veel gecreëerd. Isaksen was wel een constante dreiging voor ons. Voor ons is het het beste is als hij niet de bal krijgt', aldus de trainer van Feyenoord.

Nadat Slot de vraag kreeg of Isaksen een typische 'Slot-speler' is, lachte de oefenmeester even omdat de betreffende journalist in eerste instantie over 'Eriksen' sprak. 'Eriksen zit bij Manchester United, maar hij had hier ook goed gepast', grapte Slot. 'Isaksen is weliswaar een dreigende aanvaller, maar met Dilrosun en Walemark hebben wij al soortgelijke types.'

Thuispubliek
Slot gaat vandaag en donderdag de beelden van de heenwedstrijd tegen Midtjylland bespreken met zijn spelers. 'Dan gaan we kijken wat goed ging, maar ook vooral naar verbeterpunten. Uit en thuis maakt bij iedere club een verschil, maar voor ons net iets meer. Ons publiek geeft ons elk jaar drie, vier, vijf tot zes extra punten. Dat hebben we ook tegen Sturm Graz gezien. Onze eerste taak is winnen en daarnaast op een zo leuk mogelijke manier. Ik denk dat het in onze groep allemaal dicht bij elkaar zit, ook al is dat een beetje raar om te zeggen na onze uitslag tegen Lazio. Maar het gaat uiteindelijk om details', besluit Slot.

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.