Feyenoord openbaart jaarcijfers: optimisme in De Kuip ondanks verlies

Reacties

Feyenoord heeft een nettoverlies van 4,5 miljoen euro geleden in het afgelopen boekjaar. Het resultaat is daarmee een stuk beter dan over het boekjaar 2020/21, toen een verlies van zeventien miljoen euro werd gerealiseerd. Voor komend jaar verwacht Feyenoord wel een positief nettoresultaat. 

Feyenoord openbaart jaarcijfers: optimisme in De Kuip ondanks verlies
© Pro Shots

Doordat grote spelerstransfers allemaal pas na 1 juli werden gerealiseerd, was het spelersresultaat 10 miljoen euro negatief. Na rente en belastingen stond onderaan de streep een nettoverlies van 4,5 miljoen euro. Er zijn ook positieve kanten: door het succes in de Conference League steeg de omzet naar 87 miljoen euro en werd een bescheiden operationele winst van 1 miljoen euro geboekt.

Financieel directeur Pieter Smorenburg geeft aan dat de transfers van spelers als Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Marcos Senesi en Fredrik Aursnes, die na 1 juli plaatsvonden, bijna 70 miljoen euro hebben opgebracht. 'Die gelden komen gespreid over meerdere jaren binnen en er gaan nog allerlei kosten en belastingen van af, maar uiteindelijk houden we daar een bedrag tussen de 45 en 50 miljoen euro aan over. Het overgrote deel daarvan hebben we weer geherinvesteerd, omdat we onze sportieve ambities ook dit seizoen weer willen waarmaken.'

Feyenoord meldt na 1 juli circa 38 miljoen euro te hebben betaald voor de komst van Javairô Dilrosun, Mats Wieffer, Quinten Timber, Santiago Giménez, Marcos Lopez, Igor Paixão, David Hancko en Ezequiel Bullaude. De bedragen zullen in termijnen worden betaald, verspreid over maximaal vier jaar. Smorenburg benadrukt dat de sportieve doelen centraal staan bij Feyenoord, ondanks dat ook de financiële positie moet verbeteren.

'Nieuw sportief succes leidt immers weer tot nieuw financieel succes, zo is afgelopen zomer weer eens nadrukkelijk gebleken', geeft hij aan. Volgens Feyenoord heeft het besluit te stoppen met de ontwikkeling van een nieuw stadion nauwelijks impact op de cijfers gehad. 'Feyenoord had zich jaren geleden gecommitteerd om 2,9 miljoen euro bij te dragen aan de voorbereidingskosten bij het niet doorgaan van het project. Dat bedrag was in eerdere jaren al opgenomen in de boeken. De betaling ervan wordt uitgesmeerd over meerdere jaren.'

Giménez grijpt kans niet bij Feyenoord: 'Maar je moet hem wel laten staan'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.