PSV boekt kleine financiële winst en houdt rekening met uitgaande transfers

Reacties

PSV heeft de jaarcijfers over het boekjaar 2021/22 bekendgemaakt. De Eindhovense club schrijft met een winst van 1,2 miljoen euro zwarte cijfers. Een jaar geleden noteerde PSV nog een verlies van 23,2 miljoen euro, vooral door de coronacrisis en de timing van enkele transfers.

PSV boekt kleine financiële winst en houdt rekening met uitgaande transfers
© Pro Shots

De winst is met name te danken aan een positief transferresultaat van afgerond twaalf miljoen euro. De uitgaande transfers van Donyell Malen, Denzel Dumfries, Pablo Rosario, Mario Götze en Ritsu Doan droegen daaraan bij. PSV betaalde weliswaar transfersommen voor spelers als Joey Veerman en Joël Drommel, maar haalde ook spelers transfervrij binnen. 

'Met dit resultaat maakt PSV een eerste kleine stap in het herstel van het eigen vermogen dat met name door corona in het afgelopen jaar meer dan gehalveerd is', zo meldt de club. Toch belooft 2022/23 'een financieel uitdagend jaar' te worden, waarin PSV operationeel een negatief resultaat verwacht.

'De verwachting is echter ook dat PSV met enkele geprognotiseerde transfers het seizoen 2022/23 met een positief netto resultaat kan eindigen en er zodoende verder kan worden gewerkt aan het herstel van het eigen vermogen', meldt de club. Er wordt dus rekening gehouden met spelersverkopen. In de slotfase van de voorbije transfermarkt konden Ibrahim Sangaré en Cody Gakpo voor veel geld vertrekken, maar dat gebeurde niet. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.