Slot schaamt zich niet: 'Je kan niet 34 keer geweldig spelen'

Arne Slot vindt het niet erg dat Feyenoord zaterdag niet de beste wedstrijd van het seizoen speelde. De Rotterdammers wonnen dankzij een late goal van Oussama Idrissi van FC Groningen en liepen zo opnieuw geen averij op in de titelstrijd.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Groningen

De formatie van Slot won zo opnieuw met miniem verschil, na de 0-1 in het bekertoernooi tegen SC Heerenveen. 'Tegen Fortuna speelden we heel erg goed. Tegen Heerenveen hadden we het in de eerste helft lastiger. Vandaag speelden we minder goed, maar we speelden wel negentig minuten op de helft van de tegenstander', analyseerde Slot bij ESPN. 'Het is ook niet nieuw dat we vanuit het vele balbezit niet overdreven veel kansen creëren. Ik schaam me er ook niet voor. Des te knapper dat we staan waar we staan.'

De trainer van Feyenoord vindt het ook niet vreemd dat zijn ploeg niet geweldig voor de dag kwam. 'We hebben weinig tijd om te trainen, omdat we drie wedstrijden in zeven dagen spelen. Is het dan zo vreemd dat we niet onze beste wedstrijd spelen? Het is wel bijzonder dat we toch altijd gas blijven geven om de wedstrijd over de streep te trekken. Je speelt allemaal weleens een mindere wedstrijd. Ik denk dat Ajax ook niet trots was op de manier waarop ze bij Vitesse wonnen. Ze winnen dankzij twee standaardsituaties.'

'Dat hoort er ook bij, je kan niet 34 wedstrijden geweldig spelen. Dat hebben wij ook zeker niet gedaan vandaag', vervolgde Slot. 'Dat wil niet zeggen dat we de overwinning hebben gestolen, want er was maar een ploeg die het verdiende om te winnen, hoewel we niet goed speelden. En we hebben geen kans weggegeven.'

Dan was er nog de veelbesproken rode kaart die Groningen-verdediger Isak Määttä vlak na de rust kreeg. Slot begreep de frustratie bij de bezoekers. 'Als ik de trainer van FC Groningen zou zijn, dan zou ik denken: moet je hier de tweede gele kaart voor geven? Regeltechnisch moeten andere mensen er iets van vinden. Je mag een bal wegschieten. Ik snap dat je als Groningen licht gefrustreerd bent door deze kaart. Het is alleen niet zo dat het spelbeeld daarna veranderde. Alleen moesten zij met tien man verdedigen in plaats van elf.'

Loting
Na de wedstrijd tegen Groningen werd Feyenoord in de halve finale van het bekertoernooi gekoppeld aan Ajax. De Rotterdammers spelen thuis. 'Ik denk dat alle drie de clubs, Ajax, PSV en Feyenoord, het liefst tegen Spakenburg hadden gespeeld. Aan de andere kant is het een geweldig affiche om thuis tegen Ajax te spelen. Ik hoop wel op een beter resultaat voor ons', doelde Slot op de 1-1 eerder dit seizoen in De Kuip.