Groningen-captain begrijpt niets van rode kaart: 'Dit is een hele slechte beslissing'

Reacties

Een beslissend moment in de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en FC Groningen was zonder meer de rode kaart die Isak Määttä kort na rust kreeg. Groningen-aanvoerder Michael Verrips, die kort na de 1-0 nederlaag voor de camera van ESPN verscheen, was er behoorlijk boos over.

Groningen-captain begrijpt niets van rode kaart: 'Dit is een hele slechte beslissing'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
FC Groningen
FC Groningen

Määttä kreeg een tweede gele kaart, nadat hij de bal hard tegen de op de grond gevallen Alireza Jahanbakhsh had geschoten. Het was onduidelijk of er sprake was van onsportief gedrag, of dat Määttä de bal simpelweg weg wilde schieten. Scheidsrechter Joey Kooij dacht aan dat eerste en stuurde de Noor naar de kant.

Verrips begreep daar niets van. 'Het is in mijn optiek een hele slechte beslissing', zei de doelman. 'De bal is in, er is niet gefloten voor een overtreding of iets. Op dat moment probeert hij de bal weg te schieten en komt die tegen die jongen aan. Als het spel stil had gelegen was het een ander verhaal, maar nu was het spel gaande. Dan kan het nooit een gele kaart zijn.'

De bal ging via Jahanbakhsh over de lijn. De grensrechter vlagde vervolgens voor een inworp voor Groningen; hij dacht dus niet aan een overtreding. 'Dat maakt het helemaal bizar', verzuchtte Verrips. 'Hij probeert de bal gewoon weg te schieten. Die bal is niet eens in de buurt van uit, dat kan nooit een gele kaart zijn! Ik snap ook niet dat de VAR niet heeft ingegrepen. Die VAR is er om spelers te beschermen, dat het geen rode kaart zou moeten zijn.' De VAR mocht overigens niet ingrijpen, omdat het om een gele kaart ging. 

Groningen hield met tien man nog lang stand, maar ging door een late goal van Oussama Idrissi toch kopje onder. 'En dat is gewoon heel zuur', concludeerde Verrips.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.