Giménez schiet Feyenoord ten koste van Heerenveen naar halve finale

Reacties

Feyenoord heeft zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De Rotterdammers versloegen na een moeizame wedstrijd SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd Santiago Giménez met de enige treffer de matchwinner.

Giménez schiet Feyenoord ten koste van Heerenveen naar halve finale
© Pro Shots
sc Heerenveen
sc Heerenveen
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord ging tweeënhalve week geleden ook al op bezoek in Friesland. Toen hadden de Rotterdammers het al lastig, maar werd in de Eredivisie wel een belangrijke overwinning geboekt. Ten opzichte van dat duel had trainer Arne Slot één wijziging in zijn basisopstelling doorgevoerd. Alireza Jahanbakhsh begon aan de aftrap in het Abe Lenstra Stadion, terwijl Quinten Timber in de vorige confrontatie nog op mocht draven. Heerenveen-trainer Kees van Wonderen kreeg aan de andere kant enkele uren voor de aftrap slecht nieuws te verwerken. De zieke sterkhouder Thom Haye ontbrak namelijk.

Twee jaar geleden speelden de ploegen ook al tegen elkaar in de kwartfinale. Toen werd het een spektakelstuk en won Heerenveen (4-3). En de thuisploeg was voornemens er een zelfde wedstrijd van te maken. Al snel greep het de koploper van de Eredivisie bij de keel. Sydney van Hooijdonk ontdeed zich van Lutsharel Geertruida en testte doelman Timon Wellenreuther meteen, maar de doelman stond op zijn post. Rami Al Hajj en nog een keer Van Hooijdonk probeerden het nog een keer, terwijl Dávid Hancko namens Feyenoord een hoekschop op het dak van het Friese doel kopte.

De gretige Van Hooijdonk liet zich in de eerste helft veelvuldig gelden en zorgde ervoor dat Feyenoord de handen vol aan hem had. Een kopbal ging over, terwijl de spits na een klein half uur een gigantische kans kreeg. Orkun Kökçü stapte laconiek op de bal en leidde de mogelijkheid in, maar de Van Hooijdonk schoot van dichtbij in het zijnet. Daardoor ontsnapten de matig spelende Rotterdammers bij het ingaan van de rust aan een achterstand.

Na de rust leek Feyenoord beter voor de dag te komen. Giménez en Kökçü waren direct gevaarlijk, maar na een kwartier liet de ploeg van Slot de teugels weer iets vieren. Al Hajj maakte daar gebruik van, maar trof met zijn schot de goed opgestelde Hartman. Ché Nunnely trof Wellenreuther met een volley, terwijl de Friezen even later om een penalty schreeuwden. Invaller Neraysho Kasanwirjo bracht Osama Sahraoui naar de grond, maar arbiter Pol van Boekel wuifde de roep om een strafschop weg.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Danilo vindt Giménez
Er leek weinig aan de hand voor Heerenveen, maar Feyenoord nam na die waarschuwing plots het heft weer in handen. Hartman stelde Xavier Mous op de proef, maar de doelman kon keren. Ook in de rebound kon invaller Danilo de sluitpost niet passeren. Dat gebeurde even later alsnog. Heerenveen klungelde op eigen helft, waarna Jahanbakhsh de Braziliaan zocht. Via een geweldige combinatie werd juist Danilo's concurrent Giménez gevonden. De Mexicaan bleef ijskoud: 0-1.

Een serieus slotoffensief kreeg het verslagen Heerenveen niet meer van de grond. Daardoor overleefde Feyenoord opnieuw een bezoek aan het Abe Lenstra Stadion. En plaatste de ploeg van Slot zich voor de vijfde keer in de afgelopen acht jaar voor de halve finale van het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.