Slot roemt instelling Jahanbakhsh: 'Dat is voor een trainer heerlijk om te weten'

Reacties

Arne Slot is na het Champions League-duel met Celtic (2-0) ingegaan op de reserverol van Alireza Jahanbakhsh. De Iraanse vleugelspits viel dinsdagavond uitstekend in en onderstreepte dat met de bevrijdende 2-0. De trainer van Feyenoord is blij dat hij altijd weer een beroep kan doen op de ervaren Jahanbakhsh.

Slot roemt instelling Jahanbakhsh: 'Dat is voor een trainer heerlijk om te weten'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Celtic
Celtic

Jahanbakhsh was begin augustus in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV nog baisspeler, maar is mede door de komst van Luka Ivanusec en de stormachtige ontwikkeling van de talentvolle Yankubah Minteh en Leo Sauer inmiddels behoorlijk wat plaatsen gezakt in de pikorde en kwam de laatste drie competitieduels niet in actie. Het is niet voor het eerst dat de dertigjarige aanvaller zich in die situatie bevindt bij Feyenoord, maar dinsdag toonde hij toch weer zijn waarde door als invaller het thuisduel met Celtic te beslissen met een rake knal in de 76ste minuut.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is heerlijk om te weten voor een trainer dat een speler altijd weer boven komt drijven, hoe vaak die ook in die situatie komt', zei Slot tijdens de persconferentie. 'En dat is ook de ervaring die hij dan heeft. Hij weet dat hij altijd waarde kan hebben voor het elftal. Dat heb je vandaag ook weer gezien. Door de absentie van twee spitsen moesten wij met een buitenspeler in de spits spelen. Dan komt een invalbeurt van Ali ook weer dichter bij. En dan is het dus een groot voordeel dat je een speler hebt die ervaring met zich meebrengt. En die een goal kan maken, want hij schoot hem wel heel overtuigend binnen.'

Slot is altijd lovend geweest over de instelling van Jahanbakhsh. 'Maar ik maak geen opstelling op basis van wie het populairst is. Ik maak een opstelling op basis van wat ik op het trainingsveld zie en wat ik in wedstrijden zie. Op dit moment vind ik andere spelers beter. Als spelers dan zo invallen, helpt het natuurlijk wel om meer speeltijd te krijgen. Maar het is ook niet zo alsof die andere jongens het slecht hebben gedaan. Ze zijn goed aan het seizoen begonnen en het is een heel mooie concurrentiestrijd', aldus Slot over Jahanbakhsh, wiens kansen mogelijk toenemen door de blessure van Ivanusec.

Slot legde tijdens de persconferentie ook uit waarom hij in de twintigste minuut ingreep. Daarna ging het een stuk beter lopen bij Feyenoord. Lees daarover alles op VI PRO

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Jahanbakhsh
Meer over Jahanbakhsh
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.