Slot benoemt 'grote les' en positieve kanten aan spel Feyenoord

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot ziet zeker een stijgende lijn bij Feyenoord. Hoewel hij schrok van de start op bezoek bij Go Ahead meende hij dat zijn ploeg heeft laten zien zeer goed te kunnen voetballen.

Slot benoemt 'grote les' en positieve kanten aan spel Feyenoord
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
3 - 4
Feyenoord
Feyenoord

De Rotterdammers stonden in Deventer al na veertien minuten met 2-0 achter. Uiteindelijk kwam alles goed, zag ook Slot. 'Op het eerste kwartier na heb ik ons aan de bal uitstekend zien spelen.'

Hoewel hij tevreden was over het spel in balbezit, constateerde Slot in gesprek met ESPN ook een verbeterpunt. 'Vandaag heeft óók aangetoond dat je op elk moment een tegengoal kunt krijgen. Dat is de grote les van vandaag. We kunnen hartstikke goed voetballen, maar ook elke seconde nog een tegengoal krijgen. Dat was de laatste wedstrijden juist beter op orde met drie clean sheets.'

Tot slot ging Slot in op de ziekenboeg. Hij nam de eerste zorgen rond Danilo, die twee keer scoorde in De Adelaarshorst, weg. 'Volgens mij was het kramp. Hij heeft veel drukgezet en veel gelopen. Daarom kon hij dat niet volhouden, er is wat dat betreft dus nog wel wat werk aan de winkel. Dávid Hancko kreeg een tik en Marcus Pedersen heeft zijn knie een beetje verdraaid', zo vulde Slot aan. De Feyenoord-coach kon nog niet zeggen of de verdedigers donderdag van de partij zijn als Feyenoord in de Europa League op bezoek gaat bij Lazio.

Omdat Pedersen in de rust naar de kant ging, kwam Eredivisie-debutant Mimeirhel Benita (18) halverwege in de ploeg bij Feyenoord. In de slotfase viel Quilindschy Hartman (20) ook nog in. 'Mimi schatte twee keer een situatie niet helemaal goed in, maar gooide zich wel een paar keer ervoor en redde ons nog bij een belangrijk moment. En Hartman viel uitstekend in, vorige week was hij dat ook. Heel mooi dat onze rechts- en linksback uit de jeugdopleiding konden invallen', zo besloot Slot tevreden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.