Slot baalt van vertrek Pusic naar Shakhtar: 'Maar ik gun hem deze kans'

Reacties

Feyenoord raakt Marino Pusic (52) kwijt aan Shakhtar Donetsk. Bij de Oekraïense topclub is de geboren Bosniër de opvolger van trainer Patrick van Leeuwen, die onlangs werd ontslagen. Dat heeft Arne Slot dinsdagmiddag bevestigd tijdens zijn persconferentie voor het Champions League-duel met Lazio.

Slot baalt van vertrek Pusic naar Shakhtar: 'Maar ik gun hem deze kans'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

Van Leeuwen was pas sinds afgelopen zomer hoofdcoach van Shakhtar, maar de 54-jarige Nederlander zag al na drie maanden een einde komen aan zijn dienstverband. Het biedt Pusic de kans om weer op eigen benen te staan, nadat hij eerder al hoofdtrainer was van FC Twente in het seizoen 2018/19. Hoewel hij Twente na de degradatie direct terugleidde naar de Eredivisie, vertrok Pusic in mei 2019 bij de Tukkers na aanhoudende kritiek. Bij AZ ging hij vervolgens aan de slag als assistent van Slot en toen de hoofdtrainer bij Feyenoord tekende, volgde Pusic hem in 2021 al snel naar Rotterdam.

Pusic was sindsdien een waardevol lid van de door Slot geroemde technische staf, maar wilde de kans om hoofdtrainer te worden bij Shakhtar niet laten schieten. Slot bevestigde tijdens zijn persconferentie voor het duel met Lazio dat zijn rechterhand naar Oekraïne vertrekt, nadat Dávid Hancko even daarvoor al had verteld dat Pusic maandag afscheid had genomen van de selectie. 'Wat Dávid zei klopt. De laatste formaliteiten zijn nog niet rond, maar gister heeft hij al afscheid genomen van ons. Onze relatie is dusdanig dat ik weet dat hij gisteravond het vliegtuig naar Barcelona heeft gepakt.'

Loyaliteit
Slot vindt het ongelooflijk jammer dat de samenwerking met Pusic voor nu stopt. 'Ik ga een heel fijn mens missen', zei de trainer van Feyenoord. 'Vanaf de dag dat we gingen samenwerken, tot nu, is er geen dag dat ik niet zijn steun of loyaliteit gevoeld heb. Dat klinkt misschien heel normaal, maar dat is heel bijzonder. Om die loyaliteit terug te betalen, wilde ik hem deze kans niet ontnemen.' Nu Feyenoord er met Shakhtar ook uit is over een afkoopsom, staat niets het vertrek van Pusic nog in de weg. 'Het is ongelooflijk jammer dat hij weg is, maar ik gun hem deze kans ook meer dan ieder ander.'

Pusic is woensdag dus al aanwezig tijdens het Champions League-duel van Shakhtar met Barcelona. Dat hij dan niet in De Kuip is als Feyenoord het opneemt tegen Lazio, vindt ook Hancko jammer. 'Hij was een groot onderdeel van het team. Ook met de standaardsituaties. Hij was altijd heel gepassioneerd', zei de Slowaakse verdediger. Ook de voorbereiding op het duel met de Romeinen wordt daardoor beïnvloed, want Pusic zou eigenlijk de analyse verzorgen. Nu doet Sipke Hulshoff dat en de assistent-coach zal ook de analyse van FC Twente op zich moeten nemen. 'Sipke zal wat harder moeten werken', lachte Slot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.