Feyenoord-assistent Pusic op weg naar Shakhtar Donetsk

Reacties

Marino Pusic gaat naar alle waarschijnlijkheid vertrekken bij Feyenoord. De assistent van Arne Slot is hard op weg om de nieuwe hoofdtrainer van Shakthar Donetsk te worden. Feyenoord ontvangt daar een stevige afkoopsom voor.

Feyenoord-assistent Pusic op weg naar Shakhtar Donetsk
© Pro Shots

Bij Shakhtar moet Pusic de opvolger worden van Nederlander Patrick van Leeuwen, die vorige maand werd ontslagen. Clubicoon Darijo Srna kwam vervolgens als interim-trainer voor de ploeg te staan. Onder zijn leiding won Shakhtar afgelopen zaterdag met 3-0 van LNZ Cherkasy.

Pusic gaat het stokje vrijwel zeker overnemen. Dat is een domper voor Slot, die eerst bij AZ en vervolgens bij Feyenoord nauw samenwerkte met de oefenmeester. Pusic was voor zijn rol als rechterhand van Slot werkzaam als hoofdtrainer van FC Twente. Nu gaat hij weer op eigen benen staan.

Shakhtar speelt woensdag in de Champions League uit tegen Barcelona. Het is afwachten of Pusic dan al op de bank zal zitten bij de Oekraïense topclub, die in de vorige speelronde in het miljardenbal nog met 2-3 won van Antwerp FC. Shakhtar staat daardoor op drie punten in Groep H, want er werd begonnen met een 1-3 nederlaag tegen FC Porto.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 8 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.