Shakhtar handelt razendsnel na ontslag Van Leeuwen: clubicoon Srna interim-trainer

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft trainer Patrick van Leeuwen maandagmiddag aan de kant gezet. Van Leeuwen, die tussen 2006 en 2013 hoofd jeugdopleiding was bij de Oekraïense topclub, maakte in juli zijn rentree bij de Champions League-deelnemer. Darijo Srna neemt het tijdelijk over van Van Leeuwen.

Shakhtar handelt razendsnel na ontslag Van Leeuwen: clubicoon Srna interim-trainer
© Pro Shots

De veertienvoudig kampioen van Oekraïne liet ook opvallend snel na het ontslagbericht over Van Leeuwen weten dat er een nieuwe hoofdtrainer in aantocht is. De Nederlander stond pas twaalf officiële wedstrijden aan het roer bij Shakhtar en sloot daarvan zeven af met een zege. De topclub uit Oekraïne bezet na negen duels de derde plaats in de vaderlandse competitie en heeft nog een duel tegoed op lijstaanvoerder Kryvbas, dat twee punten meer heeft.

Shakhtar won zondag nog een oefenwedstrijd van Rukh Lviv (0-2) en voor de interlandperiode was Van Leeuwen met zijn elftal in de Champions League te sterk voor Antwerp FC. Shakhtar knokte zich toen in Antwerpen terug van een 2-0 achterstand. In het eerste groepsduel verloren de Oekraïners van FC Porto.

Shakhtar meldt in een bericht via de officiële kanalen niet wat de reden is achter het plotselinge vertrek van Van Leeuwen. De oud-speler van Sparta Rotterdam en Helmond Sport maakte afgelopen zomer nog de overstap van Zorya Luhansk. Van Leeuwen was eerder trainer bij Maccabi Tel Aviv en werkte in het verleden als coördinator jeugdopleiding bij Feyenoord.

Shakhtar presenteerde in rap tempo de tijdelijke opvolger van Van Leeuwen. Sportief directeur en clubicoon Srna werd aangesteld als interim-trainer.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Oekraïne

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Sjachtar Donetsk
27
21
4
2
61-21
+40
67
2
Dinamo Kiev
27
20
3
4
67-25
+42
63
3
Hirnyk
27
16
6
5
47-26
+21
54
4
Dnipro-1
27
13
9
5
37-25
+12
48
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.