Nederlandse trainer maakt toptransfer in Oekraïne en gaat Champions League in

Reacties

Patrick van Leeuwen is de nieuwe trainer van Shakhtar Donetsk. De in Assen geboren coach komt over van Zorya Luhansk en tekent voor twee jaar bij de Champions League-deelnemer.

Nederlandse trainer maakt toptransfer in Oekraïne en gaat Champions League in
© Pro Shots

Van Leeuwen volgt Igor Jovicevic op, die vorig seizoen met Shakhtar tegenover Feyenoord stond in de achtste finale van de Europa League. In eigen huis werden de Rotterdammers nog op een 1-1 gelijkspel gehouden, in De Kuip werd het een monsternederlaag: 7-1.

Jovicevic loodste Shakhtar in het restant van het seizoen naar de titel in Oekraïne, wat plaatsing voor de groepsfase van de Champions League betekende. Daarin is Feyenoord een potentiële tegenstander van het nieuwe team onder Van Leeuwen. Feyenoord zit in Pot 1, Shakhtar in Pot 3.

De nieuwe coach van Shakhtar speelde in Nederland voor Sparta Rotterdam en Helmond Sport, daarna was hij lang betrokken bij de jeugdopleiding van Feyenoord. Vervolgens trok hij naar het buitenland, waar hij de laatste jaren trainer van Maccabi Tel Aviv was. Vorig seizoen leidde hij Zorya Luhansk naar de derde plek in de Oekraïense competitie.

VI interviewde Van Leeuwen vorig seizoen na de uitbraak van de oorlog in Oekraïne

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.