Feyenoord in Pot 1 bij Champions League-loting

Reacties

De Champions League-winst van Manchester City is goed nieuws voor Feyenoord. De Rotterdammers zullen bij de loting voor de volgende editie van het miljardenbal in Pot 1 zitten en ontlopen daarmee in ieder geval grootmachten als City, Bayern München en Barcelona in de groepsfase.

Feyenoord in Pot 1 bij Champions League-loting
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Zoals elk jaar wordt er tijdens de Champions League-loting gewerkt met vier potten en in de eerste pot zitten naast de kampioenen van de zes sterkste landen (voor volgend seizoen zijn dat Engeland, Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Portugal) ook de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League. City werd echter kampioen van Engeland én won de CL.

Door het succes van de manschappen van Pep Guardiola kwam er een plekje vrij in Pot 1. Die plek gaat naar de kampioen van het land dat in 2022 zevende stond op de UEFA-lijst en dat is Nederland. Dat betekent dat Feyenoord opschuift naar Pot 1. Het kan hierdoor niet gekoppeld worden aan City, Barcelona, Bayern, Napoli, Paris Saint-Germain, Benfica en Europa League-winnaar Sevilla.

Het is overigens niet gezegd dat er dankzij de plek in Pot 1 sowieso een eenvoudige loting uit zal rollen voor Feyenoord. In Pot 2 zitten bijvoorbeeld ploegen als Real Madrid, Manchester United en Borussia Dortmund. De waarde van een plek in Pot 1 is voor Feyenoord voornamelijk dat het een tegenstander uit zowel Pot 3 als Pot 4 krijgt in de poule; als Inter de Champions League had gewonnen, was Feyenoord waarschijnlijk in Pot 3 terechtgekomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.