Shakhtar verklaart keuze voor Nederlandse trainer Van Leeuwen

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft gereageerd op de aanstelling van Patrick van Leeuwen als nieuwe hoofdtrainer van de club. Sportief directeur Dario Srna sprak lovende woorden over de Nederlander.

Shakhtar verklaart keuze voor Nederlandse trainer Van Leeuwen
© Pro Shots

Srna en Van Leeuwen kennen elkaar al sinds 2006, toen Van Leeuwen in de jeugd van Shakhtar werkte. Vandaar weet de Oekraïner dat Van Leeuwen over de juiste karaktereigenschappen beschikt voor deze functie. 'Het is een persoon zonder emoties. Of hij nu wint of verliest, hij handelt altijd hetzelfde. Hij heeft een hele reis door de voetbalwereld afgelegd en heeft deze functie verdiend.'

Van Leeuwen werkte het afgelopen seizoen als hoofdtrainer van Zorya Luhansk en dat ziet Srna als een voordeel. 'Hij kent niet alleen onze eigen voetballers, maar ook het Oekraïense voetbal en de mentaliteit.' Zo komt Van Leeuwen bij Shakhtar een hoop spelers tegen met wie hij werkte in de jeugd. 'Het deed me goed om al die gezichten te zien die ik al tien jaar ken', aldus Van Leeuwen.

'Het is leuk om te zien wat voor een voetballers het zijn geworden. Ik heb altijd contact gehouden met mijn collega's bij Shakhtar en daardoor wist ik precies wat er speelde binnen de club. Het belangrijkste is dat veel mensen tegen me zeiden dat deze club in mijn bloed zit. Ik hoop dat de Oekraïners kunnen genieten van Shakhtar in deze moeilijke periode.'

Van Leeuwen neemt twee Nederlanders op in zijn technische staf. Raymond Atteveld wordt zijn assistent en Dennis Gentenaar gaat aan de slag als keeperstrainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.